У підтоплених селах Камінь-Каширського району брали проби питної води

18 Березня 2023, 11:00
Триває ліквідація наслідків підтоплення в громаді. 337
Триває ліквідація наслідків підтоплення в громаді.

Триває ліквідація наслідків підтоплення в громаді.

На днях фахівці Любешівського відділення ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» провели відбір проб води питної в місцях підтоплення сіл Залаззя та Діброва – інформує цей заклад у фейсбуці.

Вони також попереджували населення щодо вживання питної води гарантованої якості (на  територіях, що потерпіли внаслідок повені, потрібно вживати привізну та фасовану питну воду, якщо постачання якісної привізної води для пиття неможливе, можна користуватися тільки добре прокип’яченою водою). Ні в якому разі не можна використовувати для пиття воду з відкритих водойм та криниць тому, що внаслідок повені у ці джерела водопостачання могли потрапити зі скотомогильників, кладовищ, вбиралень, хлівів, полів, сміттєзвалищ хвороботворні мікроби - збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів, цисти лямблій, дизентерійних амеб, балантидія кишкового;
 
• розповсюджено пам'ятки щодо здійснення заходів профілактики інфекційних хвороб серед населення, потерпілого внаслідок повені;
• надано дезінфекційні засоби для проведення санації шахтних колодязів, надвірних вбиралень (заходи з дезінфекції на потерпілих від повені територіях проводяться для профілактики інфекційних хвороб).
 
 Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик підчепити збудник інфекції.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024