На Камінь-Каширщині не можуть узгодити формат об’єднання

28 Лютого 2018, 09:55
2653

У Камінь-Каширському районі не можуть узгодити формат об’єднання.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Як розповіла у коментарі радник з децентралізації Оксана Урбан, згідно з перспективним планом, у районі мало б утворити п’ять об’єднаних територіальних громад, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Третина депутатів Камінь-Каширської міської ради ініціювали процедуру об’єднання із довколишніми селами.

З огляду на це міський голова згідно з Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідно дл ч. 3 ст. 5 цього Закону протягом 30 днів з дня надходження такої пропозиції забезпечує вивчення пропозиції щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад та її громадське обговорення.

Громадське обговорення - це зазвичай публічний захід або низка заходів, на якому присутні зацікавлені члени територіальної громади. 

 

Коментарі
01 Березня 2018, 00:48
А далі Закон "Про добровільне обєднання громад" глаголить -"ПОРЯДОК проведення громадьських обговорень з питань передбачених цим Законом визначається сільською,селищною,міською радою" Про що і було прийнято рішення міської ради. Як можна проводити громадьське обговорення,як не визначено порядок цього обговорення!!!!
01 Березня 2018, 16:29
В кожному селі голови повинні були провести роз'яснювальну роботу щодо створення,існування і рентабельності ОТГ.Вони цього не зробили!!!!Народ мало обізнаний в реформі!
02 Березня 2018, 11:42
Да то, ерунда! Я вам говорю, ніхто нікому нічого не винен. Кожен повинен робити своє діло. Кому треба реформа, хай і роз'яснює чи проводять своє об'єднання відповідно плану - розрахунків, рентабельності . Все якось у нас не як у нормальних людей. Кожен хоче відповідальність на чиїсь плечі згрузити. <br/>Старий анекдот на цю тему: <br/>— Рабинович, вы когда-нибудь секс втроем пробовали?<br/>— Нет, а что?<br/>— А попробовать хотите? Тогда — бегом домой, может, еще успеете!
04 Березня 2018, 11:05
&quot;У Камінь-Каширському районі не можуть узгодити формат об’єднання.&quot;: вірніше не можуть знайти людину яка змогла б провести цю процедуру оскільки на кого не вкажеш перстом, не підходить міському голові. Але якщо пригадати так звану процедуру громадського обговорення декомунізації вулиць та провулків у місті яку ООООбіцяли городянам то що вже говорити про це обговорення. ЇЇ не було і її не буде оскільки за важливим фактом громадського обговорення декомунізації мала йти процедура громадського обговорення більш важливих питань як ось така. Але міський голова говорить тепер, що порядку обговорення немає. То дійсно якщо немає порядку у місті то його з цим головою і не буде. Цей порядок мав би бути напрацьований роками або хоч би останніми демократичними перетвореннями в державі та в місті зокрема але МИ його не маємо оскільки міський голова міг це зробити але не зробив, хоч би в порядку громадського обговорення декомунізації.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024