Черче: лісівники працюватимуть спільно з ініціативною групою села

28 Лютого 2018, 10:23
3970

Під час зборів громади села Черче, що відбулися 18 лютого, з приводу проведення лісогосподарських заходів на території, було прийнято рішення створити ініціативну групу, яка від імені жителів мала б розібратися у назрілих питаннях і, зрештою, врегулювати ситуацію, що склалася.

У такому форматі наступні збори мали відбутися в неділю, 25 лютого. І вони відбулися, але за участі близько сотні людей. У такій атмосфері, звісно, дійти згоди в чомусь, почути одне одного, а тим більше – провести конструктивний діалог – дуже важко.  Тим не менше, директор підприємства “Камінь-Каширськагроліс” Олександр Грицай та інші працівники лісгоспу, які прибули на збори, вкотре надали обгрунтовані відповіді на всі запитання селян, – повідомляє прес-служба ДП «Камінь-Каширськагроліс».

1

 

Сільський голова Юрій Соколов насамперед від імені місцевих жителів вибачився за напруженість ситуації. Він зазначив, що люди переймаються благополуччям села, бажають бути повноправними господарями своєї території, а тому й намагаються зрозуміти усі дії лісівників і бути в курсі усього, що відбувається. Разом з тим він зачитав вимоги селян, котрі, зокрема, стосувалися погодження громади на проведення рубок на тій чи іншій ділянці, допомоги у благоустрої села, ремонті сільських вулиць та ін.


 

У відповідь на це керівник підприємства Олександр Грицай зазначив, що лісівники щоразу йдуть назустріч селу у вирішенні життєво важливих питань. Так буде і в подальшому.

— Зараз, доки є час до початку сезону тиші, першочергово важливо ліквідувати вражені короїдами деревостани. А весною, як завше, – вчасно приступити до лісокультурної кампанії. Цього року на території сільської ради заплановано провести лісовідновлення на площі 15,9 гектарів. І до цих робіт щиро запрошуємо усіх бажаючих. Ліс і громада – нерозривне, — зазначив Олександр Грицай. — Тому давайте ці важливі завдання виконувати разом. Будь-які ініціативи з боку селян в означених напрямках ми тільки вітатимемо.

До речі, досвідчені місцеві господарі між собою так і висловилися, що, мовляв, боротися зі шкідниками-короїдами, як і колорадськими жуками, потрібно вчасно, на ранніх етапах, доки це не переросло у справжню проблему.

Як стало відомо, з початку цього тижня представники ініціативної групи села та лісівники об’їжджатимуть ділянки, де заплановані лісогосподарські заходи. І на підставі лісовпорядчих документів та фахових роз’яснень шукатимуть точки порозуміння.

1









 

Коментарі
28 Лютого 2018, 16:40
На третьому фото зверху самий головний "короїд" та "любитель" ікон В. Домарецький.
01 Березня 2018, 17:58
Маленька перемога.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024