Колегія РВА: жителям району нагадали рекомендації щодо відзначення Великодня в умовах воєнного стану

12 Квітня 2023, 15:22
Колегія РВА: жителям району нагадали рекомендації щодо відзначення Великодня в умовах воєнного стану 675
Колегія РВА: жителям району нагадали рекомендації щодо відзначення Великодня в умовах воєнного стану

Напередодні Великодніх свят начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук ініціювала розширене засідання колегії за участю керівників територіальних громад, поліції, ДСНС, СБУ, прокуратури та прикордонників.

Про це інформує пресслужба РДА.

Спершу розглянули військові питання.

Ольга Петрівна поінформувала членів колегії про стан облаштування блок-постів і проведення інженерних робіт на ділянці державного кордону.

«З початку повномасштабного вторгнення одним із першочергових завдань була організація територіальної оборони наявними силами та засобами. Відповідно облаштували фортифікаційні споруди у вигляді блок-постів у стратегічно важливих точках району, забезпечили цілодобове чергування на них силових структур. Кількість блок-постів та їхня пріоритетність повністю узгоджені з військовими, а також враховані всі рекомендації», – конкретизувала начальниця РВА Ольга Ващук.

– Далі – про кордон. Ситуація стабільна та контрольована. Вкотре повторюся, що в цілях безпеки не все розповідаємо та демонструємо. Наші рубежі захищені, але роботи з укріплення та нарощення інженерних загороджень тривають постійно: спостережні вежі, сітковий паркан, бетонні конструкції, мінні поля. Окрім того, продовжуємо копати протитанкові рови.

Як зауважила Ольга Ващук, значна допомога в цьому питанні – від підприємницького активу краю. Зокрема, послуги екскаватора для відповідних потреб безоплатно надають Анатолій Бусько (прокопаний рів довжиною 16 км), Валентин Пігулко (6 км) та Геннадій Вознюк (2 км). До слова, Анатолій Бусько забезпечує ще й пально-мастильними матеріалами.

Затим говорили про дотримання безпекових заходів під час свят. Враховуючи правовий режим воєнного стану, жодних послаблень, як і минулого року, не передбачено.

За словами начальника Камінь-Каширського районного відділу поліції Вячеслава Мартинюка та т. в. о. начальника Камінь-Каширського управління ГУ ДСНС України у Волинській області Андрія Багнюка, спільно напрацьовані рекомендації представникам релігійних громад і настоятелям храмів щодо проведення Великодніх богослужінь. Зокрема, йдеться про виконання вимог, передбачених комендантською годиною, порядок дій під час повітряної тривоги та дотримання правил пожежної безпеки.

Нагадуємо, комендантська година діє без змін – з 00.00 до 5.00 ранку.

«У ці дні будемо посилено патрулювати кожен населений пункт і стежити за правопорядком», – повідомив Вячеслав Мартинюк.

Своєю чергою, начальник Камінь-Каширського районного відділу управління СБУ у Волинській області Вадим Філончук наголосив, що цілком імовірні ворожі провокації. 

Тому краянам слід бути пильними та довіряти лише офіційним джерелам. Це, зокрема, дозволить уберегтися й від шахрайських схем, у тенета яких часто потрапляють жителі району. Йдеться про переказ коштів незнайомцям чи надання їм інформації, що містить банківські дані. Щоб убезпечити громадян від злочинних дій, правоохоронці акцентують на проведенні бесід із мешканцями громад.

Керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури Сергій Романюк фокусував увагу на законодавчих нормах і правових прецедентах, пов’язаних із договорами оренди землі, повнотою та своєчасністю сплати орендної плати.

«Спільно та злагоджено, а тому бачимо реальні результати нашої праці. Дякую всім за активність. Далі більше! В єдності – сила!» – резюмувала очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024