«Стобихівка – своєрідний пилорамний центр Волині», – Володимир Гунчик

05 Березня 2018, 14:15
5192

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик візьметься за пошук і припинення діяльності незаконних пилорам.

Про це йшлося сьогодні, 5 березня, під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, – пише «Волинська правда».

Володимир Гунчик зауважив, що до нього звертаються журналісти з питаннями про незаконні рубки лісу на Волині. На його переконання, у цьому питанні найперше треба звернути увагу на те, куди реалізовують зрубаний ліс.

«Не буде ніякої вирубки лісу, поки не буде реалізації. Мене цікавить питання діяльності пилорам. Пішли, нарізали, поїхали до кума на пилораму, розпиляли, пустили на дошку, і ліс пропав. Коли на пилорамі запитають документи на цей ліс, то зразу виникнуть питання», – висловився очільник області.

Тож він дав доручення усім причетним до контролю за діяльністю таких пилорам структур максимально включитися в роботу у напрямку виявлення та припинення їх діяльності.

«Залучити всіх, хто має до цього відношення, включаючи органи місцевого самоврядування. Я не думаю ,що в селі не знають, до кого везуть ліс. В селі півень з’являється не свій, то всі знають, а тут ліс везуть і не знають», – сказав Гунчик.

Він також додав, що, для прикладу, у такому селі, як Стобихівка Камінь-Каширського району, умовно – одна пилорама на одного жителя.

«Це своєрідний пилорамний центр Волині, з усієї України туди їдуть. Кількість неофіційно працюючих пилорам зашкалює», – сказав Гунчик.

 

 

Коментарі
05 Березня 2018, 17:08
Можливо, цей "пилорамний Центр України" знаходиться під політичним дахом якоїсь потужної партії? Хто там найближче до Стобихівки з впливових політичних діячів району, не підкажете? Адже, якщо ці партійці щиро дбають за долю держави, а не за долю своєї політичної сили, то там вже давно був би десант правоохоронців, активістів, атошників та іншої челяді, здатних навести хоча б якийсь елементарний порядок. Якщо ж цього всього нема, значить "дах", образно кажучи, не протікає! Хто там може керувати процесом? Може Юліна "Батьківщина" чи шоколадні барони від ПОПа? Ніхто не підкаже - хто у хаті "господар" - найбільший політичний "короїд", що нищить сосни та твердолистяні породи деревини, гріха не чуючи під собою???
05 Березня 2018, 17:11
Половина пилорам в районі працює незаконно...
05 Березня 2018, 17:48
"дав доручення усім причетним до контролю за діяльністю таких пилорам структур максимально включитися в роботу у напрямку виявлення та припинення їх діяльності.": як правило дають подібні доручення постійно, а тим більше коли приходить пора виборів до Верховної або президента. Як правило вже сьогодні можна запитати податкову міліцію хто постійно відбирає нарізані палети з цього села але візок як стояв так схоже що стоятиме й надалі ось тільки можна у Них відбити частину коштів наприклад на школу. На інше Вони подивлятьмся.
05 Березня 2018, 18:00
"Коли на пилорамі запитають документи на цей ліс, то зразу виникнуть питання": у цьому селі дядьки не гірше від будь-якого притомного адвоката знають свої права й тому на такі запитанння просто відповідають статтею з Конституції Украни або принаймі говорять що я незареєстрований й тому у цьому випадку запитань до громадянина якщо він не підприємець немає.
05 Березня 2018, 18:43
Ти вже знову виліз з нори так було спокійно без тебе майбуть полякам чоботи чистив
05 Березня 2018, 20:49
"майбуть полякам чоботи чистив": напевно багато хто за принаймі 10 злотих у час буде чистити полякам чоботи, факт.
05 Березня 2018, 22:37
"Камінь" Воронєжу не зраджує! Чого ви йому тих пшеків антибандерівських тулите?
06 Березня 2018, 01:42
Наразі не менш цікаво, де пропадав Камінь? А з пилорамами просто можна розібратися, якщо в них електропривод та ведеться облік спожитої електрики. Затрати електроенергії дають приблизно інформацію про кубометри розпилених сортиментів, а маючи таку інформацію можна конкретно розбиратись хто і скільки заробляє на лісі.
06 Березня 2018, 14:04
"Затрати електроенергії дають приблизно інформацію про кубометри розпилених сортиментів, а маючи таку інформацію можна конкретно розбиратись хто і скільки заробляє на лісі.": пан майже попав у точку. На цьому зароблють скоріше всього ліві кошти громадяни ресівської національності оскільки якщо є ознаки підприємницької діяльності вони можуть ініціювати перегляд віносин між цією організацією та громадянином оскільки підприємець платить удвічі більше якщо не більше за тарифом за спожиту електроенергію. На цьому скажімо так погорів бувший місцевий начальник ресу у якого не йшов баланс подачі в район та використання, оплати електроенергії. Тому скажімо так якщо село використовує кілька сот кіловат в місяць та сплачує наприклад мільйон гривень у місяць за цим становищем але якщо ти підприємець то село може платити вже кілька мільйонів гривень за спожиту електроенергію. Ось тут наприклад приходить пора жнив оскільки начальник ресу знає що тут такі справи не можуть проходити і він через кілька добрих сказаних слів в адресу "тупих" на його погляд дядьків вже має кілька сот гривень в кишені. Ось з мого погляду чому таке становище у селі та навкруг нього стає прибутковим усім та деяким особам з інших організацій які буквально "пасуть" дядьків для свого власного збагачення. Й тому можу підозрювати чому власне головний начальник області та раніше району який заявляв, що він наведе порядок виявив бажання насолити дядькам - отже гроші не можуть ходити без того що би їх ніхто не контролював з вище, а отже з мого погляду тут слід тільки сподіватися на те, що ці гроші або їхню частину попросту бажають взяти під свій контроль. Але ж у Нас слава богу відкрите суспільство коли вже начальник запрошує до себе в недобудований будинок пресу на шашлик та шампанське та показує своє власне обійстя то тут слова про дядьків з глибокого Полісся не можуть невилізти на гора але про роботу вже не слід сподіватися оскільки якщо начальник сказав що тут не буде госпітального округу то його не буде, а отже якщо він виявив бажання тут покорписатися то він вже точно тут щось отримає.
06 Березня 2018, 14:59
Камінь, то де ви пропадали? Никалися по Росіі, чи Польщі?
06 Березня 2018, 15:52
Никали не те слово.
06 Березня 2018, 17:24
Бездіяльність прикривати «погрозами» та «попередженнями» - давня совдепівська традиція і практика. На рівні Гунчика мають розроблятись не «пошукові» плани, аби заздалегідь попередити порушників, а досліджувати суб’єктивні та об’єктивні причини безсоромного розкрадання державної власності, існування незаконного бізнесу, уникнення від сплати податків представниками тіньового сектору. Треба бути луценком, щоб свою чиновницьку ту…ь й неспроможність прикривати «виловленням великих та середніх рибок». На місце зловлених приходять свої, чим губернатори явно зайнялись напередодні фінансових витрат у зв’язку із виборчими витратами. Якби Гуник і його брати по розуму насправді хотіли покласти край розкраданню, то взялись би розбудовувати таку систему контролю і бізнесу, за якою красти було б економічно невигідно, а чесно жити було б прибутково.
06 Березня 2018, 20:44
Підтримую Вашу позицію щодо показушності &quot;боротьби&quot; з незаконними вирубками лісу з боку губернатора, оскільки при наявності бажання владі досить легко і просто вирахувати справжніх господарів пилорам (якщо вона цього досі не знає), на яких працюють стобихівські раби. Ліс, пісок, бурштин по крупному ніхто не &quot;бере&quot; без дозволу, мужичок - злодюжка тихенько зріже сосну-дві чи дубчика посеред ночі і то трясеться, аби не дістати по шапціі від справжніх &quot;господарів&quot; лісу. Не думаю, що губернатор &quot;розходився&quot;, аби банально перебрати на себе грошові потоки від лісової мафії, не царська це справа, йдеться про контроль над місцевим електоратом напередодні виборів, тим більше планується виділення грошей на будівництво Стобихівської школи. Отже настав момент коли за рахунок &quot;кнута и пряника&quot; взяти ситуацію у свої руки, а офіційною мовою - навести порядок з незаконними рубками лісу. Бо боротьба з &quot;короїдом&quot; і банальне розкрадання - це ж, як кажуть одесити, дві великих різниці...)) Все це на фоні всеукраїнських подій складається, як пазли. Бо, мабуть, &quot;соувпадєніє&quot;, що Палиця днями зустрічався з ПОПом і клявся йому у вірності на віки вічнії. Та й обрання Головою партії УКРОП Тараса Батенка з відходом з публічних позицій очільників цієї партії - Бєні з Корбаном - свідчення перегрупування сил та зміну тактики у майбутній боротьбі за місце під українським політичним сонцем. Зволікати не варто, адже Міхуїл з Юлею не змогли, як це планувалось, міцно підпсувати Петру І політичне здоров'я, оскільки їм вдалось лишень потріпати йому нерви. Після виборів Пу 18.03.18 - почнуться тектонічні політичні здвиги, благо Ангела Меркель залишається на політичному олімпі і це затьмарює різних там земанів/орбанів з дудами разом взятих. Вочевидь, не на марно Олексійович у своїй недавній нагорній проповіді на провокативне запитання незрівнянної Соні Кошкіної про його план &quot;Б&quot; (якщо програє наступні вибори) філігранно її потролив: &quot; - Я ще жодної виборчої кампанії у своєму житті не програв!&quot;<br/> Отже, поживемо побачимо, що з того всього вийде... Але велика ріка майже завжди наповнюється з потічків, Стобихівського також...
06 Березня 2018, 20:59
Отож бо що запропонована для К-Каширців з боку губернатора концепція єдиного ОТГ на базі К-Каширського району це одне й те саме - як утримати свій електорат в політичній оболонці. Тому дивлячись на Мера сьогодні дивуєшся його короткозорості, а був напочатку як будь-то демократом але сьогодні став банальним кротом який риє яму усьому району оскільки стати району єдиним ОТГ це насправді консервувати стале сьогодні на десятки років наперед. Пам&quot;ятник ніхто не поставить але роздерибанять район то це дійсно так. Якщо не двигати Камінь вода не потече і вода не тече обростаючи мохом скрізь і всюди.
06 Березня 2018, 22:04
Вам там з Росії не за всіма подіями &quot;на&quot; Україні вдавалось слідкувати, і це зрозуміло - москалі даремно грошей давно не дають, золоті часи минулись. Гунчик не підтримує &quot;концепції єдиного ОТГ&quot;, як Вам здалося, це він так підколов каміньських царків про найбільшу ОТГ в Україні у разі &quot;консервації&quot; району в старих адміністративних межах. Мало того, така &quot;махіна&quot; не є керованою з політичної точки зору і вона може у будь-який момент підкласти адміністративну свиню волосному керівництву, або творити уламки айсберга, що подрейфують на манівці до сусідніх більш вправних районів з їхніми ОТГ. Щодо нинішнього мера міста, то він вже має надто сиву гриву щоб керувати місцевим великим прайдом, тобто тримати всі села району у своїй орбіті він не зможе, якби й цього хотів. Його завдання мінімум і максимум - це втриматися ще хоча б одну каденцію у будь-якій конфігурації, цього буде достатньо, аби змінити свою нинішню автівку на якусь пристойну &quot;дємбєльську бляху&quot; з Литви і спокійно собі приймати участь у покладанні квітів бійцям УПА, АТО, борцям з &quot;УБН&quot;, що спочивають у братській могилі на міському кладовищі, радянським партизанам та іншим полеглим у буремні роки минулого століття - бо такі були часи. Щодо його старих демократичних поглядів, які на той час були у &quot;тренді&quot;, то він таким і залишився у старому правому крилі місцевого політикуму, бо інші також фактично законсервовані на тих часах, хіба мусять троха грати певну ролю на своїй посаді згідно нинішньої політичної &quot;моди&quot;. Це схоже до місцевого кирилівського благочиння - ми за мир, ми за збір коштів та продуктів в зону АТО, ато ще не так зрозуміють...
06 Березня 2018, 22:42
&quot;Гунчик не підтримує &quot;концепції єдиного ОТГ&quot;, як Вам здалося, це він так підколов каміньських царків про найбільшу ОТГ в Україні&quot;: ні для мене це не здалося але цілком і добре знаю, що він має на увазі оскільки говорильня про єдину ОТГ ведеться вже не один рік та місяць. Гірше того це вторить його каміньський ставленик який так і не зміг утримати К-Каширський район, а завтра очевидно й від розвалу. Чого чекати від Дунайчука який раз у раз повторює свого начальника та очевидно думає всістися тут на трьох стільцях, район, місто, сільські населені пункти ще й до того керувати виконачим органом. Можна вже сказати про малограмотних людців які задумали таке дійство як одне ОТГ на район. Зі зглузду з&quot;їхали і більше нічого. Вони усі чекали з моря погоди, а тим більше пан Дунайчук який надіявся на одне ОТГ, оскільки говоив про цез самого початку або й навіть на посаду МЕРА цього штучного &quot;образования&quot;. Тут розвалюється район, а вони вже думають про єдину концепцію єдиного ОТГ. Що вони думають то тільки один бог знає. Вони очевидно вже під ногами землі не чують. Більш-менш грамотна людина з економіки буде розуміти, що якщо така структура як район валиться то його найкраще організовувати частинами, а не тримати далі цілим. Потім якщо все це вийде будемо мати тут об&quot;єднаний район з Ратнівсього, Любешівсього та К-Каширьского районів. Оскільки напевне що Маневичі роздерибанять ще більше. Але вони надіються на Гунчика який нічого тут Їм не зарадить так як було з госпітальним округом. Шкода що й сьогодні як і вчора в адміністрації немає притомних людей які більш-менш можуть говорити про перспективи району. Усі думають про свої теплі місця але забувають що процес не зупинити тим більше як я бачу цей процес почався ще близько десяти років тому й далі продовжується й при цьому президенті. Може він і почав його ще в особі міністра. Незнаю але якщо свідомі громадяни не розуміють цих процесів то на вихід отримаємо страшну картину запустіння К-Каширщини і ніхто про нас не згадає.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024