«Поїздка на передову – це не тільки речі і солодощі, а й духовна опіка бійців, патріотичне виховання молоді», – Володимир Мицько

16 Березня 2018, 12:42
2184

Наприкінці лютого військові капелани Волині здійснили гуманітарну поїздку на Донбас. А після цього взяли участь у Всеукраїнському з’їзді капеланів Київського патріархату

 

У числі священиків, які побували на сході України був і декан Камінь-Каширського району настоятель Свято-Миколаївського храму Каменя-Каширського Володимир Мицько.

Парафіяни храму постійно збирають матеріальну допомогу, яку отець завозить на Донеччину дітям, а також бійцям, що відстоюють МИР.

Сам священик зазначає, що «поїздка на передову, це не тільки речі і солодощі, а проповідь Божого слова, духовна опіка наших мужніх воїнів, спілкування та виховання молоді у дусі патріотизму і любові до рідного краю».

Отець Володимир зазначає, що такі гуманітарні поїздки підтримують та сприяють їх здійсненню не лише парафіяни, а й зокрема Валерій Дунайчук, Віктор Сус, Олександр Кватирко, Олександр Грицай, Вячеслав Кузмич, Костянтин Марчук та інші.

«Без допомоги людей доброї волі такі поїздки не відбулися б» – говорить Володимир Мицько.

А побували священики у своїх давніх побратимів, у освітніх закладах Донецької області, зокрема у Авдіївці, Волновасі, Мар’їнці, Красногорівці.

 






 

Цього разу після візиту на Донбас капелани Волині, і в тому числі Володимир Мицько, взяли участь у всеукраїнському з’їзді капеланів Київського патріархату. Відбувся він 5-9 березня у місті Дніпро.

Загалом у з’їзді взяло участь 250 священиків зі всієї України як тилових частин так і з передової. Вони обговорювали стратегію розвитку інституту військового духовенства в Україні. 



 

До речі, Володимир Мицько залишив свій шеврон військового священика між шевронами багатьох геройських Українських формувань на вокзалі Дніпро у кімнаті військових.



 

 

Коментарі
16 Березня 2018, 15:38
Молодець.
17 Березня 2018, 18:35
Наш Священик!!!
17 Березня 2018, 21:07
Подивишся інколи на ці фото й зрозумієш на скільки українське суспільство, держава "загрузли" у такому.... не вимовиш словом. Ніхто навіть не думав а отже це надовго навіть зміна влади у Києві нічого не допоможе - це загальноєвропейська біда і від Нас нічого не залежить. Почалась нова епоха, епоха протистояння.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39