Жителів Камінь-Каширщини закликають бути обережними під час відпочинку на воді

19 Червня 2023, 15:10
Людина у воді. Фото ілюстративне 481
Людина у воді. Фото ілюстративне

Протягом останніх двох тижнів на водних об’єктах району загинули дві людини: в річці «Оконка» в Куклах – житель села 1998 року народження та в озері «Тросне» – житель села Карасин 1993 року народження.

Про це Район.Камінь-Каширський повідомили рятувальники.

У районному управлінні Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звертаються до людей із проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об’єктах.

  • Уникайте купання в затоплених кар’єрах, штучних каналах, озерах, які використовуються з промисловою метою, пожежних водоймах тощо.
  • Відпочивайте виключно в місцях, які спеціально облаштовані для масового відпочинку людей на воді, де є поблизу рятувальні пости та перевірене дно водойми.
  • Пляж «Сонячний» на річці «Стохід» в селищі Любешів визначили місцем для масового відпочинку людей на воді у Камінь-Каширському районі.
  • Купаючись, не запливайте за огороджувальні буї, не підпливайте до човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд, в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.
  • Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч.
  • Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, є купання в нетверезому стані.

Читайте також: Біля Карасина знайшли тіло загиблого чоловіка

«Відповідально поставтеся до власного життя та здоров’я. Розраховуйте свої сили та можливості! Не намагайтеся довести друзям чи знайомим свою майстерність. Необдуманий вчинок може коштувати Вам життя», – йдеться в повідомленні.

Також рятувальники просять в жодному разі не залишати дітей без нагляду. 

«Постійно тримайте їх поруч з собою, спостерігайте за їхньою поведінкою, пояснюйте їм правила безпеки! Пам’ятайте, що навчити дитину жити безпечно можна лише на власному прикладі. Ви – взірець поведінки для вашої дитини. Більшість трагічних випадків трапляється через елементарне недотримання правил безпечної поведінки. Ознайомтеся з правилами надання першої медичної допомоги. Пам’ятайте, що вода приховує у собі небезпеку. Зробіть усе можливе для того, щоб не допустити трагедії! Ваше життя – у ваших руках», – додали у повідомленні.

Жителів Камінь-Каширщини закликають бути обережними під час відпочинку на воді
Жителів Камінь-Каширщини закликають бути обережними під час відпочинку на воді

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024