В Камінь-Каширську перевірили місця реалізації рибної продукції

20 Червня 2023, 10:51
Риба. Фото ілюстративне 574
Риба. Фото ілюстративне

Волинські рибоохоронці спільно з працівниками Держпродспоживслужби провели спільні рейди по ринках Волинської області з метою перевірки та запобігання реалізації раніше загиблої риби після підриву Каховської гідроелектростанції.

Про це Камінь-Каширський повідомили у Рибоохоронному патрулі Волині.

Перевіряли ринки та місця стихійного продажу риби у містах: КовельКамінь-КаширськийНововолинськЛуцьк, в селищах МаневичіРатно та Стара Вижівка.

Під час рейду перевіряли законність набуття права володіння на рибу, що перебувала в обігу. Рейдова група перевіряла наявність товарно-транспортної накладної затвердженої форми та правильність її оформлення.

Також здійснили моніторинг цін на живу, охолоджену рибу та продукти її переробки: солена, в’ялена, морожена. Надали роз’яснення щодо порядку реєстрації оператором ринку харчових продуктів, їх реєстрація. Під час рейду порушень чинного законодавства щодо порядку придбання та збуту об'єктiв тваринного свiту, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів не виявили.

Одночасно проводили масово-роз’яснювальну роботу з продавцями щодо заборони продажу червонокнижної риби. Наразі фактів реалізації риби, непридатної до вживання, не встановили. 

«Однак, закликаємо громадян бути пильними і не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною», – ідеться в повідомленні.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024