Осівці: школу нема кому будувати через низькі зарплати

20 Березня 2018, 16:02
3111

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства депутати розглянули проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету».

Проектом пропонується відповідно до порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, затвердженого наказом Мінрегіонбуду та на підставі даних підрядників (ТзОВ «Житлобуд-2», ТзОВ «Луцьккомунбуд», ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536, ТзОВ «Горохівагробуд», ТзОВ «Луцькспецбуд», ТзОВ «Олицькийагробуд»), встановити розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт, технічне переоснащення) об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету  на рівні 7800 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 для звичайних умов будівництва. Про це повідомляють у прес-службі Волинської облради.

Заступник голови ОДА Сергій Кошарук зауважив, що таким чином, вдасться наблизити кошторисну зарплату будівельників, до реальних заробітків у галузі, які в середньому сягають до 9 тис. 500 грн.

Депутати Віктор Козак і Леонід Стефанович висловили свою підтримку в користь проекту.

Зокрема, Леонід Стефанович, який керує будівельним підприємством, зауважив, що нещодавно відмовився від участі в тендері на будівництво ФАПу,  бо була передбачена  низька зарплата. «У нас середня зарплата – 9 тис. грн. І при цьому не вистачає грейдеристів та робітників на баштовому крані. Ми будуємо школу в Любохинах Старовижівського району. Пропонували місцевому населенню прийти до нас на роботу. Ті відмовилися, бо вигідніше отримувати субсидію без роботи, ніж працювати на будівництві з невисокою зарплатою. Те ж саме стосується села Осівці Камінь-Каширського району», – розповів Леонід Стефанович.

Голова комісії Юрій Цейко заявив, що підтримує ідею підвищення зарплат будівельникам, які працюють на бюджетних об'єктах, але  вважає, що від них повинна бути гарантія якості виконання робіт така ж сама, як і в комерційних проектах.

Леонід Стефанович зазначив, що будівельники однаково працюють і в комерційних замовленнях, і  на будівництві об'єктів державної чи комунальної інфраструктури. З його слів, проблема якості – в будівельних матеріалах. Адже кошториси бюджетних забудов нерідко передбачають використання дешевих будматеріалів.

Проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2018  рік при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету» рекомендовано винести на сесію та підтримати.

 

Коментарі
22 Березня 2018, 10:00
&quot;Проектом пропонується ...встановити розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік ... на рівні 7800 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 для звичайних умов будівництва... Пропонували місцевому населенню прийти до нас на роботу. Ті відмовилися, бо вигідніше отримувати субсидію без роботи, ніж працювати на будівництві з невисокою зарплатою. Те ж саме стосується села Осівці &quot; - нє, ну то вже якесь опухання того місцевого населення!! В тій же школі вчитель з вищою освітою , із солідним стажем роботи ,вищою категорією має таку саму зарплатню!!! А тупорилий неук із середньою (а може і 9-річною ) освітою чи може й взагалі із довідкою про закінчення школи хоче мати таку ж саму зарплату??!! <br/>Відмінити цій бидлоті усілякі субсидії ,соціальні допомоги та інші матеріальні допомоги - хай шукають роботу по росіях , польщах ,білорусіях !! І не скиглять , що їм погано живеться , бо їм ДЕРЖАВА ПОВИННА ДАТИ РОБОТУ І ЗАРПЛАТУ !
22 Березня 2018, 22:47
який садист цей хлоп &quot;офігіти&quot;
22 Березня 2018, 23:42
Чому ж це?
23 Березня 2018, 09:40
&quot;Садист&quot; - бо написав правду про перебірливу і тупу бидлоту в цих селах?
23 Березня 2018, 12:57
В такому випадку краще привезти китайців чи в'єтнамців , а ці &quot;отримувачі субсидій&quot; хай далі &quot;смокчуть лапу&quot; і чекають вищої зарплати від путіна чи лукашенка .
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024