У Камінь-Каширській лікарні планують проводити стентування судин

24 Березня 2018, 13:34
1766

Волинь закупила обладнання на 4 мільйони доларів для проведення діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, а також комплекти комп’ютерного обладнання.

Про це стало відомо під час презентації роботи медичної інформаційної системи «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області» у четвер, 22 березня, повідомляє Перший.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що завдяки реалізації проекту МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» вдалось за кошти Світового банку придбати ангіографи.

«На сьогодні вже підписані контракти і почалася поставка обладнання на суму майже 4 мільйони доларів, в тому числі прийшли вже перші комплекти обладнання на первинну допомогу, повністю закуплені комп’ютери на кожну амбулаторію, придбано програмне забезпечення і підписано вже контракти і проводяться роботи по підготовці приміщення для встановлення вузькоспеціалізованого обладнання, такого як ангіографи», - розповідає Ігор Ващенюк.

За його словами, до літа в області встановлять 3 ангіографи і буде відкрито окремий центр у Ковелі. Таким чином, це дасть можливість проводити стентування судин у чотирьох ключових лікарнях – у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Камені-Каширському.

 

 

Коментарі
24 Березня 2018, 16:27
"За його словами, до літа в області встановлять 3 ангіографи і буде відкрито окремий центр у Ковелі. Таким чином, це дасть можливість проводити стентування судин у чотирьох ключових лікарнях – у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Камені-Каширському.": що за лафа. В області встановлять 3 ангіографи в тому числі буде відкрито окремий центр у Ковелі. Але тут же пишуть про те, що стенування будуть проводити в Камінь-Каширську. Шановні ви або не пишіть різної там єресі або дочитуйтеся краще що говорять в області. Про себе думаю що нікого стенування в Камінь-Каширську не будуть проводити. Не для того у Вас відібрали Госпітальний округ щоб ВАм вішати лапшу на вуха.
25 Березня 2018, 00:18
&quot;Стентування: що це таке?<br/>Стентування – це операція, в ході якої суджений артеріальна судина вводиться стент (порожнисту трубочку, виготовлений з високоякісного металу або полімерного матеріалу), що дозволяє крові нормально циркулювати. &quot;: дай бог щоб вони проводили стентування в Камінь-Каширську але якщо вони говорять, що:&quot; до літа в області встановлять 3 ангіографи і буде відкрито окремий центр у Ковелі. &quot; то однозначно що до К-Каширська ангіограф не доїде. Рішення про встановлення ангіографа мають у принципі приймати у Ковелі в госпітальному окрузі.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024