Премії, матеріальна допомога, оздоровлення, покращення умов праці: як «Камінь-Каширськагроліс» дбає про своїх працівників

24 Березня 2018, 11:39
3092

У державному підприємстві «Камінь-Каширськагроліс» відбулися звітно-профспілкові збори колективу, де підсумовувалась робота адміністрації та профкому щодо виконання колективного договору у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Камінь-Каширськагроліс»

На зборах торкнулися усіх питань та завдань лісогосподарської діяльності, обговорили плани на нинішній рік.

Насамперед директор лісгоспу Олександр Грицай зазначив, що конкретно підприємством було зроблено та запроваджено впродовж минулого року.

Голова профкому Володимир Мартинюк відзначив, що нові положення колдоговору будуть виконуватися тому, що основною вимогою виплати матеріальних допомог є наявність прибутків підприємства.  За його словами, профспілковий комітет спільно з адміністрацією постійно працює над вирішенням питань соціального характеру, контролює умови праці та відпочинку наших працівників.

— Відрадно, — зазначив Володимир Іванович, — що, незважаючи на всі негаразди, наше підприємство – одне з небагатьох в районі, яке працює стабільно, прибутково та ефективно. Звичайно, велика заслуга в цьому наших працьовитих кваліфікованих, люблячих свою професію працівників.

Згідно з Положеннями колдоговору протягом 2017 р. працівникам надавались премії (більше 3 млн грн)  до ювілейних дат, у зв’язку з виходом на пенсію, народженням дитини та  одруженням, а також інші виплати (всього на загальну суму близько 600 тис грн.). Виплачено винагороди за вислугу років в розмірі 1 млн 240 тис грн., на оздоровлення членів профспілки та їхніх дітей використано більше мільйона гривень.


 

Ще у 2016 році членами профспілки було висловлено чимало критичних зауважень та пропозицій щодо стану охорони праці на підприємстві. Частину цих зауважень враховано і виконано, — зауважив Володимир Мартинюк. — Розроблені відповідно до цього комплексні заходи по охороні праці на 2017 рік були виконанні повністю.

У нинішньому році придбано спецодяг, проводиться капітальний ремонт побутових приміщень цеху переробки, замінено двері, вікна, сантехніку, меблі, проведено сучасне опалення. Розпочато ремонт цехів.


 

Профспілковий комітет спільно з адміністрацією постійно дбає про здоров’я працівників. Було організовано відпочинок працівників та членів їх сімей на Світязі, в Херсонській області на базі відпочинку «Водник».

До речі, участь у зборах взяли також перший заступник голови Камінь-Каширської районнної державної адміністрації Олександр Михалік та заступник голови районної ради Сергій Дмитру. Вони також висловились про роботу колективу з позитивного боку. В першу чергу пролунала вдячність за те, що на прохання допомоги на благо громади району, міста чи сіл лісівники щоразу йдуть назустріч.

«Такий час, що плани, ініціативи чи завдання намічаємо ми, владні структури, а ви вже їх втілюєте в життя,» — сказав перший заступник голови РДА Олександр Михалік.

Він торкнувся теми допомоги сім’ям атовців, будівництва лісових доріг, рекреаційних пунктів та зон, інших важливих та добрих справ.

Втім найкращий приклад того, що підприємство працює стабільно і результативно – наочний, — зауважили керівники району.

«Враховуючи обставини, за яких ви працювали у попередні роки, то зміни вражаючі. Найголовніше те, що колектив збережений, працівники забезпечені усім необхідним, вони захищені, бо завше можуть знайти серед свої колег розуміння і підтримку.»

Подякували представники влади лісівникам і за те, що вони зберігають налаштованість до роботи попри нестабільність, непередбачувані конфлікти з населенням, які  виникають на основі того, що, на жаль, люди добре не знають специфіку їхньої щоденної роботи. 

«За таких обставин, звісно, важко працювати. Але ви це робите, успішно ведете лісогосподарську діяльність, забезпечуючи і стабільну роботу свого підприємства, і надходження податків до бюджетів, і іншим допомагаєте…»

У підсумку роботу адміністрації та профкому щодо виконання Колективного договору за звітний період 2017 року на зборах було визнано відмінною.

 



1

 

 

Коментарі
24 Березня 2018, 14:47
"Враховуючи обставини, за яких ви працювали у попередні роки, то зміни вражаючі.": нічого вражаючого немає оскільки до цього часу не закрита тема майнового комплексу бувшого голови РДА який користуючись своїм становищем прибрав до рук майже усе майно яке належало громадянам та державі. Крім того цей пан який говорить про вражаючі зміни мав би сам дати відповідь на ті самі запитання чому у свій час коли він перебував на посаді начальника КРУ в районі не знайшов підходящих моментів для того щоб зайти на підприємтсво та перевірити діяльність свого "подєльника" ніж потому писати акти про якісь порушення трудового законодавства директором школи.
25 Березня 2018, 01:21
На моїй батьківщині світлиноманія. Скрізь де треба і не треба намагаються сфоткатися та мерщій презентувати фотки. Є про що подумати не в кращий бік...
25 Березня 2018, 01:27
Якщо взяти радянські фото Літвітчука, - фотокореспондента "Радянського Полісся" з Волі, то вони прославляли гегемона (пролетарія), розумієте доярок, мулярів, токарів, водія лісовоза Шахна тощо. А тут таке враження, що виправдовуються за що зарплату отримують, або напускають туману надцінної діяльності.
25 Березня 2018, 15:44
моцні хлопаки! червонощокі! як дуби!
25 Березня 2018, 18:15
Може захлопати в долоні?<br/> Колишні колгоспні ліси, що забрані у людей радянською владою та передані так званому Міжгосподарському лісгоспу, а тепер перейменовано у Камінь-Каширськагроліс є гарним прикладом залишків комуністичного минулого. В сусідніх державах майно , землі та ліси повертають власникам постраждалим від грабунків &quot;соціалістичної&quot; системи, а подібні господарства похоронені. Приклад колгоспів - після їх розвалу та розпаювання ні голодних людей, ні пустих прилавків не помітно, навпаки десятки видів ковбас, масел, сирів та паляниць у крамницях. Цей лісгосп повинен був би повернути ліси при розпаюванні колишнім колгоспникам, а на теперішній час на ці ліси, як і на нерозпайовані землі зазіхають нові багатії, котрі спритно після розвалу союзу набили кишені легкими грішми і мають чіткі плани подальшого їх використання. <br/> Заводи робочим, землю селянам, картавив Ільїч, а насправді всіх позбавили власності, а по розвалу СРСР, замість повернення колишнім власникам, та визнання незаконності попередньої держави, ми продовжуємо користуватися її завоюванням, вихваляючись тим як добре вміємо розпоряджатися майном отриманим на халяву. <br/> Цікава фраза Михаліка &quot;йдуть на зустріч&quot;, натякає на те що вони не відмовляються приймати участь в різних корупційних схемах та незаконних оборудках. За це він і дякував присутнім. Реальний власник наврядчи &quot;пішов би йому на зустріч&quot;, бо одна справа розписуватися чужим майном, а інша винести з хати. Дядько власник лісу і не подумав би, що молодняк можна пиляти на палети, або сосну підсочувати, тракторами по ягідниках чи палити гілля в лісі, а ці господарники нехай розкажуть про кількість складометрів на гектар при передачі їм лісів і відношення на сьогодні.
25 Березня 2018, 20:11
Адміністративні/територіальні реформи дадуть подібним підприємствам дихати вільніше оскільки вже небуде такого становища коли заступник РДА буде говорити присутнім, що мовляв підприємство іде на зустріч. Це заувальована форма вимагання хабарів та того чого вони &quot;просять&quot;. Тому як і посадові особи підприємства так і прості працівники цього підприємства мають включатися в активну боротьбу за реформування/формування ОТГ на К-Каширщині оскільки вже потім такий собі заступник голови РДА не прийде до Них й не буде говорити/вимагати від присутніх &quot;піти на зустріч&quot; так як такої служби як райдержадміністрації взагалі не буде або принаймі з меншими для себе повноваженнями.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024