«Батьківщина» й аграрні організації підписали меморандум про співпрацю

26 Березня 2018, 16:13
Підписання меморандуму «Новий аграрний курс України» 2073
Підписання меморандуму «Новий аграрний курс України»

Минулого тижня партія Юлії Тимошенко і громадські організації «Всеукраїнська аграрна рада» та «Аграрний союз України» підписали меморандум «Новий аграрний курс України», повідомляє Укрінформ. 

Його мета – об’єднати зусилля громадського сектору та політичної сили для формування «Нового аграрного курсу України», щоб спільно досягти позитивного результату реформ сільськогосподарської галузі, забезпечити розвиток сільських територій, йдеться в тексті документу.

Нині аграрний сектор приносить українській економіці 18 мільярдів євро. Але це лише крихти порівняно з іще не використаними можливостями. 

«Cтратегія України – припинити торгувати сировиною. І за прикладом Італії, продавати готовий продукт, що сприятиме збільшенню доходів аграрного комплексу на зовнішніх ринках мінімум у 10 разів. Це щонайменше 180 мільярдів євро, які можуть стати фінансовим ресурсом і дозволять Україні кредитувати Міжнародний валютний фонд, а не навпаки, – зазначила Юлія Тимошенко. 

Документ передбачає першочергові кроки для підтримки сільгоспвиробників на 2018 рік, а це – земельна реформа, боротьба з корупцією та народне волевиявлення на виборах, бюджетна, податкова та регуляторна політики, підтримка сільгосптоваровиробників та розвиток кооперативного руху, захист інтересів виробників та споживачів продуктів харчування, меліорація земель, ефективна робота залізничного транспорту, стабілізація цінової ситуації на ринку мінеральних добрив.

Юлія Тимошенко наголосила на необхідності повної детінізації всіх процесів в агросекторі, повернення сільгоспвиробникам податкових преференцій та введення єдиного аграрного податку, докорінної зміни грошово-кредитної політики, яка повинна сприяти розвитку аграрного сектору, зокрема перехід на доступні довгострокові кредити до 5% річних. До пріоритетів Тимошенко віднесла також розвиток сімейного фермерства, створення нових робочих місць в агросекторі та демонополізацію всіх підприємств.

Очікуваний результат – нарощування обсягів аграрної продукції, поліпшення зайнятості на селі, зростання податків та надходжень до місцевих бюджетів, збільшення інвестицій у сільське господарство, захист прав власників та орендарів земельних ділянок (паїв), а також інших аграрних активів. Втілення намічених кроків, за словами Юлії Тимошенко, дасть потужний поштовх для розвитку аграрної галузі, яка зробить нашу країну сильною і заможною.

 

Коментарі
26 Березня 2018, 23:00
Юля наш президент.
26 Березня 2018, 23:44
В черговий раз ?
26 Березня 2018, 23:52
Шлях би трафив ту (п)резидентшу!
27 Березня 2018, 18:22
Якщо у тебе, йолопе, навіть не вистачає тями обрати собі якийсь пристойний нікнейм, то Йуля якраз і є твоїм президентом. Бо для українців Вона вже давно відспівала свої &quot;серенади&quot;, котрі нині ехом лунають ще й від Наді Савченко, що була під №1 у списку партії &quot;Батьківщина&quot;. Уважні читачі сайту бачать стиль коментарів та &quot;гібридів&quot;, що час від часу юзають клаву у свої недалекоглядних намірах. Ти, нікчемо, поступаєш точно ж так і твоя Юля, наслідуючи принцип викурення лисом борсука з його нори. Лис сере біля входу свіжовиритої борсуком нори, доки той не вступиться. Часом йому це вдається, але, переважно, нахаба залишається без хвоста або без потомства...<br/>П.С, Принагідно дякую, Оленці - зміючці, котра впродовж вже багатьох років має гострий нюх на здобувачів чужих нір і дотепно, влучно та своєчасно на них реагує. Справжня Шляхта Юлю давно гонить від булави брудною мітлою, оскільки її лисячі хитрощі і наміри чує і бачить здалеку!
27 Березня 2018, 22:27
Я так розумію, що &quot;політика&quot; сайту полягає, аби лиш отримувати гроші від реклами, наприклад, Юлі, а думки мешканців району вам у носі? Для чого тоді ставити анонімні коментарі, коли ви цензуруєте банальні але правдиві речі про ту ж Юлю? Хіба існуєте лише для одного коментатора з вулиці Радянської? Його єресь на всіх сторінках і вона вас, вочевидь, влаштовує? Стидно і гидко за такі &quot;сучасні&quot; цифрові ЗМІ....
28 Березня 2018, 12:15
Так, дійсно , якийсь &quot;Антібют&quot; одним із перших написав коментар про Юлькині відвідини Ізраїлю . В неті навіть є відео , де вона &quot;чіста па русскі&quot;(какая ж разніца на каком язикє??) дає інтерв'ю і розповідає про мету свого &quot;вояжу&quot; на свою &quot;історічєськую родіну&quot; )) <br/>Адміни цей коментар прибрали ... Цензурою балуєтесь ?? А коли вас &quot;цензурують&quot; - що тоді заспіваєте?
30 Березня 2018, 16:46
Бачила інтерв'ю з ЮВТ і перед початком розмови журналістка попросила говорити російською, бо українську вона не розуміє. А про коментарі здивували, ще такого не помічала і не думала, що вже й тут коментарі фільтрують....
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024