Замовні фейкові публікації – порушення норм демократії

29 Березня 2018, 17:57
2423

Партія «Батьківщина» звернулася до Міністра інформаційної політики Юрія Стеця, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації та всіх державних і громадських організацій, що опікуються свободою слова, з приводу ганебних фактів порушення принципів демократії.

Йдеться про те, що окремі керівники виконавчої влади змушують регіональну пресу публікувати недостовірні фейки про Юлію Тимошенко. Такі факти, зокрема, зафіксовані у Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Так, наприклад, у Світловодському районі чиновники пропонували головним редакторам видань по 5 тисяч гривень за публікацію матеріалу щодо Юлії Тимошенко, який містить неправдиві та непідтверджені дані. Згодом така ж стаття з’явилася у кількох виданнях Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

«Батьківщина» знає прізвища конкретних посадових осіб, які займалися протиправною діяльністю. Ці факти накопичуються і будуть належним чином оцінені.

Партія зазначає, що розміщення замовних недостовірних матеріалів є порушенням базових принципів демократії. Особливо цинічним це виглядає на фоні заяв Банкової про необхідність боротися з фейковими новинами, адже вертикаль голів державних адміністрацій підпорядковується безпосередньо Президенту України.

У заяві «Батьківщини» йдеться, що фейки, «чорнуха» і «джинса» – це явища, неприпустимі в демократичному суспільстві. Українське законодавство передбачає відповідальність за подібні правопорушення. І ця відповідальність є невідворотною.

Коментарі
30 Березня 2018, 00:49
Фейк в українській мові та законодавстві називається – неправдиві відомості. З приводу свідомого поширення неправдивих відомостей, законодавством передбачена адміністративна, а в окремих випадках – кримінальна відповідальність. Тому не потрібно витрачати папір на публічні заяви, якщо це не піаркампанія з метою привернути до себе втрачену колись увагу електорату, а звернутись до суду з позовною заявою з приводу протиправних дій виявлених партією осіб – про захист честі і гідності. А суд має встановити чи насправді стався замах на честь і гідність, або чи замах був на щось інше, що немає спільного з честю і гідністю
30 Березня 2018, 00:55
А хто така тимошенко ?
30 Березня 2018, 01:27
От ті &quot;любі друзі&quot;, так і норовлять підкласти свиню доброчесному імені Юлі та її партії. Мало того, що ПОП через своїх керівників виконавчої влади змушує ЗМІ публікувати фейки на її чесне ім'я, то вже й американці добрячого веприка їй підклали. Якісь зловмисники у США мають намір надавати консультативні послуги її партії &quot;Батьківщина&quot; на майбутніх виборах, а вона ні сном, ні духом про це не знає. Тимошенко стверджує, що їй нічого невідомо про фірму Two Paths LLC (Делавер, США), яка підписала контракт на надання цих послуг в її інтересах ще й зобов’язалась за них сплачувати 65 тисяч доларів щомісяця. От холєрники!<br/>Мало того, вже дійшло до того, що навіть на сайтах мережі &quot;районів&quot; влада БПП &quot;заставляє&quot; публікувати щонайменше по два матеріали на тиждень про юлькіні справи, навіть пропонують видаляти коменти думаючих людей, які зазіхають на її честь і, найголовніше, совість... Суцільна несправедливість навколо цієї ладної Пані, котра вже добряче всім догодила...
30 Березня 2018, 13:01
Правду треба подавати на десерт, або нею закушувати самогонку.
30 Березня 2018, 15:53
А з часів Павла Лазаренка, хоч раз був період коли ВОНА щось добре робила, то Ющенка підгидила, то з газом наклепала українців. Тільки не треба про енергетику співати. Давно зрозуміло, що таке БЮТ і на чиїх грошах він тримається, коментарі проплачених членів партії, були б цікаві, але нічого нового вони не скажуть.
31 Березня 2018, 16:41
&lt;p&gt;на БЮТ не потрібно фейків, саме її оточення справжні фейки, що Корольчук, що Потапчук, оточила себе поганню, але амбіції президентські не втратила, мабуть вважає, що до цих пір є ще частина людей які не &amp;quot;розкусили&amp;quot;&amp;nbsp;Безумовно , що і БПП не кращі, а втім всі політичні сили на теренах України з душком. Хто тільки не попаде в депутатське кодло і зразу від нього запашок&lt;/p&gt;
01 Квітня 2018, 02:42
Не КОрольчук , а КИрильчук Євген Іванович , он же &quot;ДІД&quot; ))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024