6 квітня: події, дати, іменини

06 Квітня 2018, 08:00
Велика або Страсна п’ятниця 2635
Велика або Страсна п’ятниця

Доброго ранку дорогі читачі.

Сьогодні п’ятниця, 6 квітня. Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру.

Велика або Страсна п’ятниця.

Як говорять церковні традиції і народні прикмети, Страсна п'ятниця, в першу чергу - це день покаяння, молитви і роздумів над власним життям.

Не можна працювати цього дня. Не можна шити, прати, різати, займатися прибиранням, копати землю, саджати рослини, готувати їжу і навіть купатися. Ці заборони накладаються на віруючих не з причини ліні, а у зв'язку з необхідністю присвятити свій час у сім'ї молитві і читанню Біблії.

У Страсну п'ятницю не можна співати, веселитися, сміятися і вести активний, розгульний спосіб життя, а також сваритися, кричати і лаятися. Цей день має пройти в роздумах про власне життя, в роздумах про страждання і смерть Ісуса Христа.

Не можна вживати їжу. Страсна п'ятниця – це найсуворіший день Великого посту. Стриманість у їжі має тривати до церковного служіння вечірні і виносу плащаниці. Після цього дозволено вживати хліб і воду, а деякі віруючі продовжують поститися до самого Великодня.

Іменини відзначають: Артем, Захар, Петро, Яків, Стефан, Мартин, Парфен, Степан.

За народним повір'ям, якщо в цей час людині привидиться щось страшне, треба тричі сказати: «Да воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його», ‒ щоб захиститися від нечистої сили.

Цитата дня: Справжня жертва повинна чогось коштувати, вона повинна завдавати болю, спустошувати. Мати Тереза

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром