«Де ви бачили гроші в обласному бюджеті», – Палиця про будівництво нової школи на Камінь-Каширщині

04 Квітня 2018, 11:57
3153

Громада села Стобихівка звернулася до Волинської обласної ради з проханням виділити кошти з обласного бюджету на будівництво нової школи.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинської облради в середу, 4 квітня.

Як наголосив під час озвучення запиту голова Камінь-Каширської районної адміністрації Валерій Дунайчук, школа знаходиться в аварійному стані, актового та спортивного залів немає.

«Другий день діти не відвідують школу. Школа знаходиться в пристосованих приміщеннях – у 13 класах, де навчається 240 учнів. Актового та спортивного залів немає. Їдальня та кухні тісні та не відповідають санітарним нормам», – наголосив він.

Зі слів Дунайчука, благодійний фонд села Стобихівка «Пролісок» зібрав уже близько 600 тисяч гривень власними силами і продовжує збір.

«Люди дуже надіялися на виділення коштів, адже обласна держадміністрація подавала проект на будівництво школи у розмірі 3 мільйонів гривень», – сказав він.

Голова Волинської облради Ігор Палиця звернувся до голови РДА з претензією, чому вони звертаються до обласної ради за бюджетними коштами, натомість не підтримавши свого часу «Волиньприродресурс» з виділенням землі, щоб таким чином «наповнити бюджет».

«Ви, як голова районної адміністрації напевно в курсі, що вже півтора року ми з Гунчиком Володимиром Петровичом (екс-голова ОДА, – ред.) підіймали питання того, що школи, які були запроектовані раніше, ще за Радянського Союзу, ми будувати не будемо. Якщо в Острівцях будується школа, а Гунчик мене не дослухався, за 57 мільйонів, яка за нормами могла б бути вдвічі меншою і забезпечити всіх достатнім рівнем навчання. Можна було б за 50 мільйонів збудувати дві школи. Давайте змінювати підходи. У нас на Волині дуже багато шкіл, яких, фактично, не існує… Є два моменти: давайте передивимося ці проб були грошікти, щоб діти навчалися не в сараях, а в нормальних школах Друге – а де ви бачили гроші в обласному бюджеті? Ви в Камінь-Каширську пішли на зустріч «Волиньприродресурсу» з виділенням землі чи з допомогою, щоб у вас працювала ця компанія і щоб були гроші в бюджеті. Давайте разом працювати. Це харашо, що люди приїхали – будемо їм допомагати», – наголосив Палиця.

Зрештою, депутати проголосували «за» озвучений запит.

 

 

Коментарі
04 Квітня 2018, 16:40
Люди та місцева влада району вилізли зі шкіри, аби УКРОП отримав перемогу на позачергових виборах на окрузі № 23 та мав свого "багнета" у ВР. Але цього мало, варто було б віддати ще й надра Волині цій загребущій партії, от тоді б, можливо, хоча б не хамили депутату обласної ради на його запит. Покійний Ігор Єремєєв, якому вчора виповнилося б 50 літ, був не менше ласий на копійку з освоєння надр чи за рахунок спекуляції/перепродажу ресурсів держави, але він би так хамовито не відповів депутату. Його патрон, великий "інтеліґент" Володимир Литвин, коли здавав москалям Крим за Харківськими угодами, поводив себе чемно, толерантно, хоча й зухвало. А ці "дніпровсько-корбанівські" хлопці навіть не церемоняться, кажуть прямо, як колись пріснопам'ятний Азаров з трибуни Верховної Ради - "Да пошли вы..."
04 Квітня 2018, 18:52
От вам і укроп, їм школа не потрібна..<br/>Головне для них &quot;Ви в Камінь-Каширську пішли на зустріч «Волиньприродресурсу» з виділенням землі?&quot;<br/>Тільки бурштин і гроші цікавлять кропців..на людей їм начхати.
04 Квітня 2018, 19:13
Тоді нехай злодЮля побудує Вам школу...
04 Квітня 2018, 22:08
Чому Палиця голить голову, як Труханов або Котовський, а не підстригає на 3 мм волосся?
04 Квітня 2018, 22:16
Ось і вилізло нутро укропу. Тільки бурштин і подавай
05 Квітня 2018, 00:49
Поки ви тут пишете херню , бурштин миють і вивозять до Польщі .При цьому жодної копійки в будь який бюджет не потрапляє .. Ідіоти..
05 Квітня 2018, 00:51
впевнений ,що ти сам і твоя сім'я брали від укропу бабло і голосували за них на виборах .А зараз ти тут гавкаєш на руку, яка тобі кістку кидала?
05 Квітня 2018, 01:26
Все укропи довбані.Знали за кого голосувати?
05 Квітня 2018, 10:45
Таких як ти укроп і палиця купили з тельбухами за 200 -400 грн . А ви зараз хочете кусати руку , яка вам кістку кинула? Бидло ви невдячне ,точніше бидлорат .<br/>А щодо тюрми - то варто знати , що за підкуп виборців несе відповідальність і той хто брав гроші ,а не лише той, хто давав ))
06 Квітня 2018, 00:09
Якщо він питає голову РДА про те, що чого він простить грошей у Волиньраді як той жебрак коли Волиньрада не має змоги заробляти для того щоб дати тобі цих грошей й чому між іншим ти не прийняв рішення для того щоб на законних підставах отримувати ці гроші через сплату податкових платежів. Ось найголовніший месидж розмови голови РДА з головою Волиньради. Голова РДА вимагає чи то просить грошей у громадянина Палиці але у свою чергу звітує що перевірили більшу частину пилорам порушень не виявили тобто те становище яке існує з цими пилорамами продовжується, що й треба було доказати. Разом із тим у плани ДЕржпраці перевірки на 2018 рік навіть не заявлено перевіряти ті гробані пилорами, а отже питається то чому ти просиш грошей але сам нічого не намагаєшся робити.
18 Квітня 2018, 19:15
Палиця думає як бруштину лупонути,а школа йому....
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024