Камінь-Каширський спробує конкурувати з Ужгородом

06 Квітня 2018, 11:04
Алея лип 4962
Алея лип

Можливо, у майбутньому липова алея спробує  поконкурувати з відомою липовою алеєю в Ужгороді,  яку вважають найдовшою у Європі. Та наразі організатори екологічної акції мали на меті просто відновити дерева  на місці знищених буревієм і людьми.

Придбали деревця і висадили їх Ігор Лагода, Василь Домарецький, Валентина та Олександр Приходьки, Григорій Тетянчук, Віктор Тадай, Володимир Куницький та Юрій Дмитрук, – повідомляє сайт газети День.

200 лип висадили біля ставка, дитячого майданчика, вздовж центральної алеї, а також на місці колишнього стихійного сміттєзвалища, і  якщо мародери не знищать їх, то з часом мешканці містечка зможуть зрозуміти вірш Павла Тичини: « Ви знаєте, як липа шелестить у місячні весняні ночі?»

Місто, в якому понад 12 тисяч населення, потребує благоустроєного парку, але коштів у міському бюджеті не вистачає.

Сподівалися камінь-каширці виграти у конкурсі спільних проектів з Білоруссюю і Польщею, але їхній проект не пройшов, і не отримав  фінансування Євросоюзу. Тому й покладаються на власні сили й ентузіазм.

 

Коментарі
06 Квітня 2018, 14:49
"Камінь-Каширський спробує конкурувати з Ужгородом": якось почав подумувати над тим що Камінь-Каширський зможе конкурувати з Ужгородом у плані вигідного економічного розташування на Півночі Волині оскільки все-таки в Камінь сьогодні приїзджає немало гостей аж тут згадали про липову алею, Павла Тичину й Євросоюз який все обіцяє і обіцяє. Відносно парку то це все-таки забаганка нашого МЕра який на фоні проблем з Парком прийшов до влади і ось вже дванадцять років як мусолить свій проект городянам міста. Парк за кошти Євросоюзу може бути побудований тільки якщо у Нас місто може вважатися містом, а так якщо глянути тверезим оком тільки на його центральну частину й поближче до центральної районної лікарні те становище що маємо сьогодні більше містом й не назвеш. Дванадцять років мерства пана Бондара пройшло для міста якщо просто невдало то принаймі так собі зі знаком мінус оскільки якщо він побудував для міста триста метрів тротуарів то це вважаєтся для міста з Європейським майбутнім голку у стіжку сіна. Тому дійсно нам слід ще прожити близько тридцяти років щоб ми почали конкурувати з Ужгородом у плані "липи" про те думається що "липу" ми вже маємо й не треба чекати стільки років щоб милуватися нею. Вже сьогодні ми милуємося "липою".
06 Квітня 2018, 15:33
Ти липовий камінь. Тебе завжди нічого не влаштов ь.Ти вже мабуть на цих коментах просидів геморой. Пишеш,пишеш і ще раз пишеш. Знаєш чи не знаєш проблему. Сходи в парк і посади "ТРИ ДУБИ". Будеш дубоовю липою.
06 Квітня 2018, 16:23
Я не проти алеї з ЛИП, а тим більше дарованому коневі у зуби не заглядають але писати про те, що ми мовляв будемо конкурувати з Ужгородом у плані алеї з лип через що найменше двадцять років то це просто змахує на дитячий макималізм або щонайменше на Ільфа і Петрова.
06 Квітня 2018, 17:15
Вам до Ужгорода як до Москви рачки - там шановні і липи і сакура цвітуть,і громадські туалети є, а ваш хвальоний МЕР за 12 років туалета не взмозі побудувати - стидоба,Приіжаєш в Камінь то думаєш куди попісяти чи кумові в карман чи памперс одівати А от землі з Величком добре дирибанять і якись клаптик під туалет - ну це вже геть неподобство
06 Квітня 2018, 20:14
Головне, щоб не вийшла алея для бджіл. Бо в червні та липні цією алеєю будуть хазяйнувати лише вони.
06 Квітня 2018, 23:07
Про яку конкуренцію з Ужгородом можна вести мову, коли місто не повністю вийшло з радянського способу господарювання, водночас не увійшовши в європейську систему самоврядування. Маю на увазі, що до цих пір у місті не облаштований облік артезіанської води, котрою поливають міщани грядки, теплиці чи наповнюють саморобні ставки/сажавки в окремих приватних господарствах. Постало питання про вичерпання місць під захоронення на Підцир'ївському кладовищі, землю навколо котрого не так давно роздали під індивідуальну забудову. Місце під могилу на кладовищі до цих пір обирає кожен на свій смак та підходящий розмір, оскільки до цих пір там нема розпорядника та хоча б символічної книги і карти захоронень. Хоронять хто кого хоче, навіть з інших областей та міст з тієї ж причини безгосподарності. Не знаю чи облаштоване належним чином міське сміттєзвалище, не кажучи про утилізацію чи переробку відходів. І так крок за кроком можна пройтися всіма напрямками господарювання та співжиття у місті. Тому, шановні і дорогі земляки, "липова" алея з лип, ще не привід мірятися носами з містами, котрі нехай ще не сповна європейські, однак і недалеко до цього залишилось... Готуймося до свят, прибираймо у місті не тільки до Великодня, але й день до дня, аби дійсно було чим пишатися у майбутньому. Вірю, що так воно і буде!
07 Квітня 2018, 00:21
Ну, якщо вже ці липи придбав ще й такий собі Васятко Домарецький (підстаркуватий пожирач віагри і шанувальник бабцов) - то вже скоро зашумить точно "липова" алєя ))
07 Квітня 2018, 11:25
Так-так, головна ідея новини не в тому, що ми тягнемось до прекрасного і світлого, а в тому, що там... фігурує В. Д. ! Ну розвідник, ну шпигун, ну піарщик, ну нахабник! Таку *славу* має чолов*яга, що іншому з дому сором було б вийти, а він як вуж лізе в усі шпарини і чужими руками набуває то моральної, а все більше матеріальної вигоди!
07 Квітня 2018, 11:42
Домарецький так любить свої пагони, що в жару просто їх малює на плечах
07 Квітня 2018, 23:06
Всякий раз, коли Мер десь появиться, чи дерев посадить чи мішок сміття винесе, тут як тут з'являється людина, котра оселедця молоком запивала і починає скиглити, що оправитись в "гОроді" ніде. Камінь та його сусіди, як то більшість дописувачів про нужник мовчать, видно, що питання наболіле для приїжджих з району. Оскільки для жителів міста цей заклад не актуальний, то питання треба ставити перед районною радою, а їм як ділити районний бюджет, то руки сверблять, або продати районну власність (ходять чутки про Кінотеатр), чи пороздавати комерсантам в оренду будинок культури, завважу Районний будинок, замість духовиків та співаків. Хай би районна рада перейнялася проблемами району та звела би районного значення об'єкт, чи в них такими дрібницями не переймаються - там багато не відкотиш...
08 Квітня 2018, 00:15
Васятко Домарецький стільки лісу розпродав , будучи директором лісгоспу, що повинен щодня за свої гроші купувати саджанці і їздити їх саджати по всьому району..<br/>Інакше - йому на плечах &quot;наб'ють&quot; специфічні &quot;пагони&quot; ..
08 Квітня 2018, 22:23
Але не тому губошльопу, що живе тут на сайті. Мова про комунального і конкретного мужа, що вміє приймати серйозні рішення. З тим районним нужником дійсно пора щось вирішити, як на мій погляд, варто розглянути бізнес-проект, аби людина інвестувала у цей &quot;заклад&quot; якусь копійку, а комунгосп надавав би їй послуги асенізаційного характеру. Вхід, звісно, мусить бути платним, можливо міськрада ще й виділяла б якусь дещицю грошей громади на утримання кльозету, аби нарешті перестали обсцикати кути будівель у центрі міста. Бо, таке враження, що окрім Вас це не під силу жодним місцевим &quot;авторитетам&quot;... Про такий задум варто оголосити тендер і інвестор знайдеться!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024