Жителя Камінь-Каширщини засудили за домашнє насильство над дружиною

07 Жовтня 2023, 11:00
фото ілюстративне 4933
фото ілюстративне

Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за домашнє насилля.

Камінь-Каширський районний суд Волинської області виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності безробітного мешканця громади за вчинення домашнього насильства. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 2 жовтня.

Як випливає з постанови, підсудний 7 вересня 2023 року близько 21 год, перебуваючи у п`яному вигляді, знаходячись у будинку, вчинив відносно своєї дружини домашнє насильство, а саме умисні дії психологічного характеру, що полягали у висловлюванні в її сторону нецензурною лайкою, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров`ю дружини, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КпАП України.

Він же, 8 вересня 2023 року близько 17 год, перебуваючи у п`яному вигляді, вчинив домашнє насильство відносно своєї дружини, що виразилося у словесних образах та погрозах фізичною розправою в сторону дружини ОСОБА_2 , та як наслідок могло завдати шкоди психічному здоров`ю останньої, а також не виконав вимоги термінового заборонного припису серії АА308987 від 7 вересня 2023 року, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КпАП України.

Підсудний у судовому засіданні вину вчиненні зазначених адміністративних правопорушень визнав частково та пояснив, що його дружина пішла від нього проживати до своїх батьків, та маючи намір з нею помиритися, він перший раз пішов до неї, проте помиритися не вдалося, а щодо нього було складено протокол про адміністративне правопорушення, а після цього він вдруге мав намір з нею помиритися, однак знову нічого не вийшло, вони посварилися, фізичною розправою потерпілій не погрожував.

Заслухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, дослідивши письмові докази, які містяться в матеріалах справи, суд визнав чоловіка винним за частиною 2 статті 173-2 Кодексу України й оштрафував його на 204 гривні, а також стягнути з підсудного в дохід держави судовий збір у розмірі 536 (п`ятсот тридцять шість) гривень 80 копійок.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024