Нуйно: знову говоритимуть про переваги та ризики створення ОТГ

11 Квітня 2018, 21:33
4460

Завтра, 12 квітня, у селі Нуйно говоритимуть про децентралізацію.

Вкотре спеціалісти консультуватимуть щодо утворення ОТГ на Камінь-Каширщині.

Зокрема, обговорюватиметься об'єнаня Карасинської, Стобихівської, Качинської, Личинівської, Сошичненської, Нуйнівської, Заліської сільських рад в одну териоріальну громаду.

На зустрічі будуть присутні консультант із фінансових питань Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Василь Гром та консультант із правових питань Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський.

На зустрічі мають можливість побувати усі бажаючі.

Спілкування розпочнеться об 11.00 у приміщенні сесійної зали Нуйнівської сільської ради.

 

Коментарі
12 Квітня 2018, 00:57
"присутні консультант із фінансових питань Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Василь Гром та консультант із правових питань Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський.": тяжка артилерія, якщо посадовці витримаютьто отже буде Їм щастя, сидітимуть на своїх місцях до весни 19 року. Це вони так собі думають але що думає кожний пересічний їхній виборець хто його знає.
12 Квітня 2018, 11:07
Гучні титули, не більше. Заїжджі "Консультанти" поїдуть, а людям тут жити.
12 Квітня 2018, 13:12
У 2019 році розпочинається примусовий етап створення ОТГ. Всіх все рівно об’єднають, на це є закон, є конституційна норма. Закони треба виконувати, або добровільно, а ні, то примусово. Районні «диктатори» досі не второпали, що історія РККО – (районної камінь-каширської охлократії) завершилась. Прийдешним до влади доведеться погодитись з тим, що по блага до Києва їздити не доведеться, відкатів, комісійних не буде. Доведеться ворушити мізками, вчитись і працювати на громаду так, як доводиться працювати на свою родину, а інакше не оберуть.
12 Квітня 2018, 21:25
Знову говорять про Стобихівку із Тойкутом. Дійсно сьогодні Тойкут має гроші але усі забувають що уся незаконна діяльність в К-Каширському районі з лісоматералами майже уся зациклюється на тому що Стобихівка своїми ресурсами підвищує конкурентноздатність Ковельського району у цьому сегменті. Але не про це, а головне про те, що пан Дунайчук зі своєю компанією ні сьогодні чи вчора нічого за два з половиною роки не зробив для того щоб підприємницька діяльність Стобихівських дядьків набула більш-менш прозорого характеру. Таким чином пан Дунайчук фактично за два з половиною роки практично своєю діяльністю розвалює цілий куст Камінь-Каширського району оскільки якщо десять тисяч населення відійде до Ковельського району через Тойкут то Камінь-Каширський перетвориться в село.
12 Квітня 2018, 23:28
Укроповці шантажують район за наслідки не думають, їх не цікавлять погляди простих людей ідуть до влади з тиском напролом. Що сьогодні заважає навести лад з пилорамами, видно контролюючим службам не буде ніякої з цього користі.
13 Квітня 2018, 00:12
"Що сьогодні заважає навести лад з пилорамами": сьогодні дуже чітко відповів на подібне запитання пан Малиновський. Але на таке подібне питання міг би відповісти голова РДА, що йому заважало навести порядок з пилорамами в районі навіть у тому контексті коли Тойкут користуючись нашою районною розхлябенністю має власні дивіденди у вигляді раз-сплати податкових платежів, два-ресурси які ріжуться в нашому районі але використовуються як додана вартість у їхньому. Здається більш-менш притомний керівник району мав би розуміти, що наповнення бюджету в районі це першочергова прерогатива у власній роботі на такому поприщі, який говорить про себе я знав на що йшов. Але очевидно що він не тільки не знав але й не догадувався на що він йшов і чому він власне до цього часу на тій посаді знаходиться оскільки інші користуються ресурсами району, а він нуль уваги. Ось відповідь пана Малиновського. Влада на чолі центрального уряду, на місцях не може керувати ефективно, управляти як загальнодержавними так і місцевим потенціалом, а отже слід цю владу брати у свої руки на місцях й користуватися нею. Тому рано чи пізно надійде запитання іншим особам, що вони зробили для регіону коли вони мали владу від центральних органів якщо усі повноваження були у їхніх руках й що вони можуть зробити тепер в лавах місцевого самоврядування.?
13 Квітня 2018, 02:36
Камінь ви спрощуєте явища та процеси, пов'язані зі стрічкопильними верстатами ("пилорамами").
13 Квітня 2018, 16:11
Нічого тут спрощувати через те, що дві сільских ради Ковельського району разом із Тойкутом дають приблизно таку саму суму доходів в бюджет як п"ять наших з Камінь-Каширкського. Якщо хто був в Тойкуті або хоча б проїзджав мимо то той мав бачити чим Тойкут завалений попід дорогою на Ковель або назад. Окрім того слід просто глянути на карту Волинської області щоб переконатися звідки до Тойкута приходить ліс.
13 Квітня 2018, 22:30
Нам треба не чужі консультанти...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024