Прокурор розповіла учням Камінь-Каширського ліцею про відповідальність за вчинення правопорушень

26 Жовтня 2023, 16:44
Прокурор розповіла учням Камінь-Каширського ліцею про відповідальність за вчинення правопорушень 385
Прокурор розповіла учням Камінь-Каширського ліцею про відповідальність за вчинення правопорушень

Розуміючи важливість правового виховання учнів та профілактики вчинення підлітками злочинів, прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури завжди знаходять час для зустрічей зі школярами.

Про це інформує сайт Волинської обласної прокуратури.

Прокурор окружної прокуратури Олеся Багнюк завітала до дев'ятикласників Камінь-Каширського ліцею №2 із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень.

«Зустрічаючись із підлітками, ми намагаємося не заформалізовувати спілкування і налагодити діалог, - зауважує Олеся Багнюк  - ми максимально доступно розповідаємо дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність.  При цьому ми відверто відповідаємо на всі, навіть найнеочікуваніші  запитання, бо насправді – краще доступно і зрозуміло розповісти дитині про наслідки якихось учинків і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом».

І правоохоронці, і педагоги надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами, адже поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024