У Камені-Каширському виміряли радіаційний фон

13 Квітня 2018, 22:07
2511

Дозиметричний контроль за навколишнім середовищем є важливою умовою дотримання радіаційного захисту населення.

Тому фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» щоденно проводяться вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних  майданчиках населених пунктів. Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр

За результатами проведених вимірювань середні показники  потужності експозиційної дози в березні становили:

м. Луцьк  — 13 мкР/год

м. Горохів — 11 мкР/год

м. Камінь-Каширський — 12 мкР/год

м. Ківерці — 12 мкР/год

м. Ковель — 12 мкР/год

смт. Любешів — 11 мкР/год

смт. Маневичі — 12 мкР/год

м. Нововолинськ — 13 мкР/год

Таким чином, середньомісячні показники потужності експозиційної дози в області не перевищували природного фону по області.

Коментарі
14 Квітня 2018, 02:32
"...лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів...", а "вишку" біля ексбасейну може ця лабораторія оцінити за магнітною та електричною складовими випромінювання?
14 Квітня 2018, 03:16
А вишку на адмінбудинку ? Це яким треба бути недалеким, щоб на даху біля школи встановити джерело випромінювання. Та й шкода людей, які працюють на верхніх поверхах, плюс дітей школи та ВПУ, куди прямою наводкою цілять антени Київстару. <br/><br/>Такі речі треба виносити за межі міста.
14 Квітня 2018, 11:55
Нехай вже в Камінь-Каширську про який вже давно говорять що тут не слід триматися на Чорнобильський статус але чого так шманати Любешів коли показали аж 11. ))))))) ТО виходить що чим ближче до Білорусії тим менше ми його там побачимо коли як відомо що хмара пішла в напрямку Білорусії, було зачеплено в тому числі Любешівщину більше як тут у Нас. Потім що це за вимірювання таке або радіація коли з кожним місяцем вимірювання можуть бути різні хіба що вже пройшло напіврозпад приблизно в п&quot;ятсот років. За яким хімічним елементом це вимірювання відбувається. Поки механізму, самі майданчики та прибори не матимуть принаймі європейської сертифікації Ми будемо думати що усе це брехня.
14 Квітня 2018, 11:58
Напочатку говорять таке:&quot;Дозиметричний контроль за навколишнім середовищем є важливою умовою дотримання радіаційного захисту населення&quot;. Потім говорять таке:&quot;фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» щоденно проводяться вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних майданчиках населених пунктів.&quot;. ТО що Ви там вимірюєте. Радіаційний фон чи електромагнітні поля пора вже визначатися.
14 Квітня 2018, 12:11
&quot;фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» щоденно проводяться вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних майданчиках населених пунктів.&quot; - напевно , жінка Дунайчука робить ці щоденні виміри ,за що й отримувала 10 000 грн зарплати в 2017 році ?
14 Квітня 2018, 20:52
Камінь не любив уроків фізики, тому дивується назвою &quot;Електромагнітні&quot;. Гама-промені (як результат радіоактивного розпаду) та електромагнітні випромінювання споживачів електричного струму і башт для мобільного зв'язку мають спільну електромагнітну природу, але відрізняються частотою, довжиною хвилі, енергетичною складовою та наявністю іонізаційної здатністі. Звідси слідує, що назва лабораторії правильна (адекватна).
14 Квітня 2018, 21:57
&quot;назва лабораторії правильна&quot;: ніхто не говорить про лабораторію, ми говоримо про те що вони незнають самі що вони вимірюють.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024