Держслужбовці Камінь-Каширщини посадили ліс

16 Квітня 2018, 17:14
2980

Працівники апарату Камінь-Каширської районної державної адміністрації та районної ради долучились до Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу – в твоїх руках!

Відгукнувшись на запрошення працівників державного підприємства “Камінь-Каширськагроліс”, вони взяли активну участь у посадці лісу в кварталі 9 (виділ 12) Полицівського лісництва, – інформує прес-служба ДП “Камінь-Каширськагроліс”.

На площі близько гектара державні службовці створили молоді лісові культури та на площі 0,6 га – провели сприяння природному поновленню.

1

 

Також на ділянці Полицівського лісництва на користь майбутнього лісу потрудилися й учні місцевого шкільного лісництва.

А на двох площах Сошичненського лісництва у весняних лісокультурних роботах взяли участь школярі Качинської сільської школи.

Загалом, за словами інженера лісових культур ДП “Камінь-Каширськагроліс” Сергія Данилевича, цьогоріч в рамках весняної акції на території лісового фонду підприємства заплановано створити нові лісові культури на площі 129,5 га (заліснили 130 га) та на решті – провести сприяння природному поновленню.

 










 

 

Коментарі
16 Квітня 2018, 22:14
Дуже добре,що дітей привчають до праці.А чому не садять ліс ті,хто його знищив???Де на фото морди всіх пилорамщиків,які висаджують дерева??? Як і при "советах" -дитячий труд нічого не вартий, а пузаті дяді нехай набивають баблом власні кишені.Чужими руками добре жар загрібати...,а через 20 років ту дитину,яка сьогодні робить добро,не пустять до лісу ні по гриби ,ні по ягоди,тому що якийсь чудак на букву М буде власником цього лісу. Даю 100%,що “Майбутнє лісу – не в наших руках!”
16 Квітня 2018, 23:50
Давним давно існує такий девайс, як лісопосадочна машина. Ця машина замінила би всіх цих людей. Вона начіпна до трактора МТЗ. Конструкція її настільки проста, що в навіть умовах шкільної майстерні її можна змайструвати. Мечі Колєсова (на світлині)-це 19 століття.
17 Квітня 2018, 00:00
Ліс крадуть через те, що ліс тепер " у наших руках", можна вільно зайти до лісу "по гриби чи по ягоди". А чим відрізняється дерево від гриба, ягоди чи бурштину? Хіба тим, що довше росте і його потрібно охороняти, берегти від шкідників, пожежі чи злодія. Тому, один тягне з лісу гриби, інший ягоди, а ще хтось - деревину. Доки всьому цьому не буде конкретного господаря і власника - чи то в особі територіальної громади, чи то приватного власника, як це було до 1939 року, до тих пір буде спокуса на гриби, ягоди оптом і для продажу в Прибалтику, бурштину у Польщу, а лісу - будь кому, хто більше дасть... Ні в Польщі, ні в тих же балтійських країнах, тим паче Німеччини, нема проблеми зі злодіями, як і нема проблеми піти у ліс та набрати кошик грибів чи слоїк ягід для себе. Інша справа, що там у держави, приватному секторі є робочі місця та можливість заробляти собі на кусень хліба, тому нема потреби красти щось у громади чи у власника. Відтак, доки ми будемо на цій ментальній та економічній "розчепірці" - однією ногою у СССР, іншою у хтозна де, доти й будемо дурити самі себе і ближніх. Творіть ОТГ, беріть владу та власність у свої руки, тоді і не буде потреби галасувати, що “Майбутнє лісу – не в наших руках!”
17 Квітня 2018, 01:04
Даю 100%,що “Майбутнє лісу – не в наших руках!” - Творіть ОТГ, беріть владу та власність у свої руки, тоді і не буде потреби галасувати, що “Майбутнє лісу – не в наших руках!”. Принаймі спробувати треба. Оскільки все-таки Законом передбачено що власники земель це місцеве самоврядування. Може Гройсман чи інший вирішить нарешті цю дилему, а хто ж господар цієї землі. Народ в особ громади чи держава в особі Голови РДА у нашому випадку пана Дунайчука, вчора Дмитрук, а позавчора Вовк.
17 Квітня 2018, 01:20
ЮРИЙ ЯКОВИЧ треба святкувати день народження а не коментувати зі святом.
17 Квітня 2018, 01:37
Кожен має робити свою роботу - держслужбовці хай займаються своїми справами. А то ліс садять, а за них луцькі чиновники мусять переконувати селян району чому доцільно створювати отг. Таке враження, що вони всі втекли в ліс від своїх прямих обов'язків.
17 Квітня 2018, 03:11
А без журналістів та фотографів наважились би повторити цей подвиг, виключно для власної душі?
17 Квітня 2018, 10:27
Я і не знав ,що в нас держслужбовці такі роботяги-універсали,не для них ця справа -на посадку лісу треба заперти тих крадіів-лісників і бариг пілорамщиків,вже під ногами землі не відчувають
17 Квітня 2018, 22:38
Залишилось ще посадити держслужбовців
18 Квітня 2018, 02:00
Супер лаконічний, точний і логічний коментар!!! (Юрій<br/><br/>19:38 17.04.2018)
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024