Камінь-Каширський: Олександра Кондратович презентувала «Поліську весільну епопею»

18 Квітня 2018, 12:33
3164

У районному будинку культури відбулася зустріч із Олександрою Кондратович.

Авторка презентувала книгу «Поліська весільна епопея», - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.


 

Традиційно на зустріч із видатною землячкою зібрались прихильники її творчості, громадськість міста та району. Зокрема, серед присутніх – керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, начальник відділу культури райдержадміністрації Євгенія Сидорчук, бібліотекарі, працівники культури, директори шкіл.


 

Варто зауважити, що Олександра Павлівна – одна з небагатьох дослідників в Україні, яка працює з родинним та весільним фольклором. Відтак, її новий творчий доробок і присвячений даній тематиці.

Загалом праці Олександри Кондратович становлять безцінну етнографічну скарбницю, з якої можна почерпнути багато інформації про традиції, історію та культуру рідного краю.

 

Довідково.

Олександра Кондратович – Почесний краєзнавець України, етнограф, фольклорист, педагог, дослідник народного мистецтва поліського краю, лауреат обласної премії імені Миколи Куделі, премії Камінь-Каширської районної ради імені Василя Кмецинського.

 


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024