Камінь-Каширський: рятувальники перевірили пожежні гідранти

19 Квітня 2018, 12:37
3221

Працівники 8 Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Волинській області провели перевірку протипожежного водопостачання у Камені-Каширському.

Рятувальники також випробували водопровідну мережу на водовіддачу.

Про це повідомляє Камінь-Каширський РВ УДСНС України у Волинській області.

Щоб протипожежне обладнання працювало ефективно необхідно постійно підтримувати його в хорошому стані, тому така перевірка системи зовнішнього протипожежного водопостачання проводиться 2 рази в рік.

Перевірка гідранту відбувається шляхом встановлення спеціальної пожежної колонки на гідрант, далі відкривається клапан гідранта, для цього повертається центральний ключ колонки до тих пір, поки не з'явиться шум води. Те, що рідина поступила в стояк, визначають по появі цівки води з спускного отвору. Після наповнення закривається клапан і вентилі напірних патрубків.


 

Щоб ефективно боротися з пожежами потрібно не лише утримувати все обладнання в справності, а й регулярно проводити профілактичні заходи. Одним з них є випробування гідрантів на водовіддачу.

Шановні громадяни району, служба порятунку 101 закликає, не нищити вказівники знаходження пожежних гідрантів (водойм) та кришок гідрантів, а також не залишати автотранспорт поряд, адже це призводить до ускладнення умов для швидкого та ефективного їх використання під час пожежі.

 



 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром