На Камінь-Каширщині набирає обертів весняна лісокультурна кампанія

19 Квітня 2018, 11:02
3683

У вівторок, 17 квітня, на території Видертського лісництва ДП «Камінь-Каширськ лісове господарство» проходила акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках!».

Як завжди до такої лісокультурної кампанії долучається широкий загал жителів району.

Тож і цього разу участь у акції взяли працівники установ та організацій міста, апарату райдержадміністрації, районної ради та адміністрації лісгоспу.

- Це хороша нагода стати причетним до величної справи – створення лісу, – кажуть учасники акції. – Ми щороку із задоволенням долучаємося до неї. Бо ж офісним працівникам це ще й своєрідна релаксація.

До посадки лісу долучився і голова районної ради Віктор Сус. Він також запевняє, що вже не вперше бере участь у лісокультурних кампаніях. Віктор Іванович вважає, що практика залучення громадськості до посадок лісу є корисною, бо це привертає увагу людей до збереження лісів.



 

А заліснювали державні службовці ділянки, де ліс був уражений верхівковим короїдом. Лісівники спільно із директором державного підприємства та головним лісничим консультували, як потрібно проводити посадку. В цей день було посаджено лісу на площі 2,5га.

Зазначимо, що для створення культур лісівники ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» підготували площі більше 150 гектарів.

- Переважну більшість площ ми плануємо засадити соснами та березами, - розповідає директор підприємства В’ячеслав Кузьмич. – З приємністю скажу, що для цього використовуємо свій посадковий матеріал. Сіянці сосон вирощували у всіх лісництвах ДП «Камінь-Каширське лісове господарство».  І зауважу, що посадковий матеріал у нас досить хорошої якості.

1


 

- Загалом ми виростили близько 1,3 мільйона власного посадкового матеріалу сосни звичайної. Ще 300 тисяч сіянців закупили. Адже окрім сосни і берези садимо також модрину європейську та ялину європейську, -- зазначає головний лісничий Василь Фіц.

Окрім того лісівники мають намір провести сприяння природному відновленню з підсадкою сосни і берези на 230 гектарах.


1

1

1

1


2


2

1

2

2

5

 

 

Коментарі
19 Квітня 2018, 14:12
"Віктор Іванович вважає, що практика залучення громадськості до посадок лісу є корисною, бо це привертає увагу людей до збереження лісів": привертає увагу людей до збереження лісів саме браконьєрська робота деяких членів нашого суспільства оскільки вже не сила дивитися на цей бардак. Потім якщо шановний поділиться владою із ОТГ яких сьогодні в К-Каширському районі катма аж тоді громадяни будуть зацікавлені в збережені лісів оскільки сьогодні цей "власник", Віктор Іванович йому до одного місця чи зберігаються ліси чи ні. Для нього головне щоб довше сидіти на його власному місці, а для цього він усіма своїми силами тримається за крісло й надоумує ще крім цього свою свиту типу сват, кум та інших збиваючи їх з правильного шляху. На що надіються невідомо. Головне час від часу говорити усім - громадяни зберігайте ліси то для цього не треба для Нас такий не долугий голова районної ради. Достатньо того що понад трасою понаписували відозви - не паліть ліс, не засмічуйте, не рубайте. різниці тут аж ніякої Ми не бачимо.
19 Квітня 2018, 15:08
Слово "недолугий", пане Камінь, пишеться разом! Це перше. Друге, - недолугим коментаторам, котрі мають бажання роздавати свої вказівки всім навкруги, для початку варто повернутися у середню школу, тепер вже гімназію, і тишком-нишком вивчити елементарні правила правопису. Пізніше - варто повчитися трішки культури спілкування і, наостанок, - попросити якихось дитячих пігулок у Долюка-старшого від нескромності та переоцінки своїх інтелектуальних можливостей...
19 Квітня 2018, 17:11
На каденчука не треба ображатися.. Людина хвора.<br/>Інспектор праці з нього був ніякий, особисто його знаю. <br/>Таким людям як каденчук тільки і залишається, що сидіти і всі новини коментувати. Прославляти один укроп - вся суть життя Юри
19 Квітня 2018, 17:58
Цікаво, а скільки Макарівна платить Юрі за восхваляння укропу? Свою сутність укроп на прикладі Стобихівки вже показав - збурили людей, а потімсказали це не наше. А Юра хай квакає честь і хвала укропу
20 Квітня 2018, 01:53
Цікаво, а сім'ю Юрец має? Курочки, кабанчик в хліві у нього живуть? Чи вміє він зварити смачний борщ? Бо таке враження, що крім інтернетзалежності більш ніщо його не цікавить, також сумнівно, щоб він у кінці 2017 року у Вороніжі штукатурив.
20 Квітня 2018, 11:32
Вони акцію проводять-Майбутнє лісу-- в твоіх руках, ми в селах бачимо в чиіх руках ліс ,і вирізає хто і заробляє на ньому-простому дядькові там нема що робити, а хазяйнують там тіж самі лісники з власниками пілорам, день і ніч везуть машини ліс на палєти,а потім в барах шушукаються ці хазяі між собою і бабло ділять - і ви шановний Кузьмич за які гроши таку доміну збудували біля південого і за який кошт джипи куплені ,а у бр Вовків які статки ,а у Буська і в остальних такихже братків - от В КОГО ЛІС В РУКАХ
20 Квітня 2018, 12:27
&lt;p&gt;В цій інформації головне не Каденчук, чи невідомий мені Кузьмич, а світлини. Якщо пригадати склад поняття &amp;quot;управління&amp;quot;: аналіз, постановка задач, організація, керування, контроль, оцінювання, то бачимо лише останню функцію-оцінювання образів такої - сякої діяльності за допомогою фотографій. Це говорить про кризу управлінської діяльності та відсутність менеджменту на рідних теренах, з одного боку, та погану його якість на теренах держави взагалі.&lt;/p&gt;
20 Квітня 2018, 12:32
У Камені прямо світлиноманія. Доходить до абсурду, коли Стефан славить Великдень, а пацан в жовтій куртці безперервно його фотографує. Що це? Як на мене маразм.
20 Квітня 2018, 12:52
Житель села чисту правду висказав,і я впевнений що жителі району з такоюж думкою, а ви /777/ сюда церкву з Стефанієм впутуєте- Це для чого
20 Квітня 2018, 22:57
це до залежності від фотографій
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024