Не готовий сказати, чи вона повинна коштувати 80 мільйонів гривень, - голова ОДА про будівництво школи у Стобихівці

19 Квітня 2018, 15:45
3094 Джерело: http://voladm.gov.ua

Вже 11 днів діти у селі Стобихівка, що на Камінь-Каширщині, не відвідують школу. Зокрема, батьки не пускають дітей в аварійні приміщення, де проходить навчальний процес. Таким чином жителі вимагають розпочати будівництво нової школи.

Відтак, 18 квітня 2018 року голова облдержадміністрації Олександр Савченко здійснив робочий візит у Стобихівку, де оглянув школу та поспілкувався з жителями села під час зустрічі у місцевому будинку культури. До слова, частина навчальних класів знаходиться саме тут, - повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Слід зазначити, що уже не вперше тамтешніх дітей батьки не пускають до школи, чим вкотре порушують проблему будівництва навчального закладу. Така ситуація вже склалася на початку навчального року. Тим паче, що, за словами місцевих жителів, дітей з кожним роком стає все більше.

Між іншим, на території Стобихівської сільської ради налічується 102 матері-героїні та 70 багатодітних сімей з неповнолітніми дітьми. Нині навчання триває у дві зміни, а навчальні класи знаходяться у кількох приміщеннях та не розраховані на таку кількість дітей. Що ж до обладнання у школі, то воно також знаходиться у незадовільному стані.

Довідково: Основний корпус школи збудований ще в 1974 році, будівля – цегляна, де налічується 6 класних кімнат, розрахованих на 120 учнівських місць. Разом із тим, в приміщенні сільського будинку культури облаштовані три класні кімнати на 60 учнівських місць. В окремому корпусі також розміщені їдальня та майстерня. В 2017-2018 навчальному році у школі навчається 288 учнів.



 

Для будівництва в с. Стобихівка нового закладу 350 учнівських місць відділ освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації уже виготовив проектно-кошторисну документацію, загальною вартістю 89 млн грн (в цінах 2018 року). Наразі проект проходить експертизу.

Тож, як зазначив директор школи Анатолій Хельчик, для початку будівництва необхідні тільки кошти. Саме з проханням посприяти у початку будівництва і звернулись жителі села до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області.

– Батьки готові збирати гроші, батьки готові самостійно будувати школу. Треба тільки кошти і все, – наголосив Анатолій Григорович.


 

Натомість під час зустрічі з жителями села Стобихівка голова облдержадміністрації Олександр Савченко запевнив, що вже завтра, 19 квітня 2018 року, проведе розширену нараду, аби детально вивчити це питання та напрацювати перші кроки.

– Ми повинні в цьому році однозначно почати будувати школу. Не готовий сказати, чи вона повинна коштувати 80 мільйонів гривень, адже вже є різні технології. Та це все ми прискоримо цей процес однозначно. Можливо десь можна спростити, здешевити, аби скоріше побудувати новий навчальний заклад. Будемо шукати можливості. Я сюди приїхав, щоби школу почати будувати. Єдине прохання – не перекреслюйте дітям поступ вперед та дозвольте їм навчатися, – сказав на завершення Олександр Ілліч.

 





 

Фото відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

 

Коментарі
19 Квітня 2018, 22:18
Проблема в тім,що вони,тобто як каже "Камінь", "пастухи" думають скільки з бюджету виділеного на будівництво даного закладу, покласти до своєї кишені.ось і вся проблема.Тому що люди самі,як я зрозумів, своїми силами!!! готові будувати даний заклад,а коли так, то вкрасти буде непросто.
20 Квітня 2018, 14:41
Стобихівці лісу вже на 5 шкіл накрали.А через кілька років попросять дорогу розбиту лісовозами відремонтувати.
20 Квітня 2018, 19:07
Знаючи біографію голови ОДа робочий візит був не до школи а до інших неоподаткованих об'єктів, до яких можливо буде пристальна увага з боку відповідних органів, що а потім можливо і школу побудуть.
21 Квітня 2018, 01:23
Це вори в законі наши головки влади їм треба бабло від людей,люди остані гроші одають щоб поїсти,головки їдять в шикарних ресторанах їздять на курорти,їх житя забеспечене,пенсії по 15000грн будудь зроками збільшуватись,їм судя бог,вони собі шкодять!
22 Квітня 2018, 12:32
А такі "головки" як ти не хочуть вчитись ні в школі , ні в інших закладах . Потім не хочуть працювати на низькооплачуваних роботах і репетують , що "люди остані гроші одають щоб поїсти" . Але при цьому успішно по ночах крадуть ліс і заганяють по пилорамах
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024