Дерево - ідеальний матеріал для дитячої іграшки

26 Квітня 2018, 21:37
5012

Пластик чи дерево? Здавалося б, під час вибору іграшкового набору з того чи того матеріалу питання й жодних вагань виникати не мало б. Утім, знову й знову батьки купують своїй дитині токсичний пластик, який як погано впливає на здоров'я безпосередньо дитини, так і є дуже шкідливим для навколишнього середовища (під час виготовлення цих іграшок і у випадку попадання в навколишнє середовище).

Дерев'яні іграшки – це предмети, перевірені часом. Недарма психологи наголошують, що саме з їхньою допомогою дитина розвивається швидко, натомість наявність у помешканні пластикових іграшок дещо гальмує її зростання й набуття нових, життєво необхідних навичок.

У давні часи наші предки дарували першу іграшку своїй дитині, чим була засушена коробочка маку з насінням. Вона заміняла дитині те, що ми звикли називати брязкальцем. Пізніше почали з'являтися дерев'яні іграшки – наприклад, каталка з головою лошати на палці, яку дарували підрослому хлопцеві.

Чому дерево як матеріал для виготовлення великої кількості речей, якими користувалися в побуті, було настільки важливим й користувалося надзвичайною популярністю в наших предків? На це є чимало пояснень.

  1. По-перше, в усі часи та в усьому світі саме іграшки з дерева визнано найбільш екологічно чистими й безпечними.
  2. По-друге (і на цьому продовжують наголошувати психологи), дерево заспокоює нервову систему дитини. Предки знали про цілющий вплив дерева та його силу. Вони вірили, що в контакті між людиною та деревом відбувається активний біоенергетичний обмін. Дерева допомагали віднайти гармонію й душевну рівновагу. Будь-які дерев'яні предмети в ті часи володіли своєю силою. Отже, дитина, яка грає іграшками з дерева, наче “живиться” від нього.
  3. Іграшки виготовляють із берези, сосни, липи, ясеня та ін. деревини.
  4. Можна помітити, що під час гри дерев'яними іграшками дитина більше прагне торкнутися, скажімо, кубиків чи інших предметів, аніж до пластикових іграшок із набору. Дітям цікаво вивчити текстуру, малюнок деревини. Тоді як пластикова іграшка не надто приваблює малечу, дерев'яні стануть їй приємним задоволенням!

Іграшки з дерева можна купити на сайті kidobo, який представляє компанію ТМ ЛЕМ Білорусь. На сайті ви знайдете набори з екологічного та найбільш безпечного матеріалу, утім вони сприятимуть загальному розвитку вашої дитини, покращуватимуть моторику пальців та стануть приємним проведенням часу для дитини раннього віку! Подаруйте дитині іграшки з натуральних матеріалів, до яких вони потягнуться та які мають значно більше переваг за неякісні пластикові іграшки, що здатні в короткий термін деформуватися й стати викинутими на смітник.

5. Дерев'яні іграшки також розвивають уяву, оскільки вони не напхані великою кількістю функцій, як це нерідко можна зустріти в пластикових іграшках. Невигадливість, простота “дерева” залишають місце для творчості й фантазії дитини, стимулюючи активні дії дитини й підштовхуючи її до дослідницької діяльності.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024