«Батьківщина» перемогла в 11 із 17 областей на виборах до ОТГ

01 Травня 2018, 12:14
1596

Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції, оголошуючи результати підрахунку голосів на виборах, що відбулись 29 квітня. 

В Україні висуванці «Батьківщини» отримали в новоутворених радах 277 мандатів, що становить 35,4% відсотка від кількості депутатів, обраних від партій. Відповідно до попередніх результатів за протоколами з дільниць, політсила перемогла в 11 із 17 областей України, де проводилися вибори. Найближчий її конкурент – президентська БПП «Солідарність» – лише у трьох.

Юлія Тимошенко відзначила успішну виборчу кампанію «батьківщинівців» Волині. Вони здобули 12 місць у раді Торчинської ОТГ тоді, як представники «Солідарності», Радикальної партії – лише по 4, стільки ж пройшло самовисуванців, а також 2 – від Аграрної партії. Натомість висуванці «УКРОПу», «Самопомочі», «Свободи», «Національного корпусу» залишилися без підтримки виборців. Загалом результат «батьківщинівців» Волині – 54,3 відсотка від числа кандидатів, котрі йшли під партійними прапорами, – другий в Україні після Сумщини, яка лідирує з 57 відсотками.

На прес-конференції Юлія Тимошенко назвала підсумки виборів до ОТГ, що є останніми великими місцевими виборами перед президентськими та парламентськими, найправдивішою соціологією.

«35,4 відсотка свідчать про реальні симпатії людей до «Батьківщини», їх реальне згуртування навколо нашої команди, яка може і мир в країні відновити, й економіку підняти, і віру людям у себе повернути, – заявила лідер «Батьківщини.

Юлія Тимошенко подякувала виборцям за підтримку та кандидатам, котрі незважаючи на тиск, адмінресурс і репресії, змогли перемогти.


 

Коментарі
01 Травня 2018, 17:12
Шкода тільки, що головами ОТГ обрали аж 26 представників від БПП, що складає 65%, а нам люди довірили лише в одній громаді! Але то нічо, ми все одно виграли в часі або в популізмі!
02 Травня 2018, 01:26
«Батьківщина» Волині постійно нарощує свою присутність у новостворених органах місцевого самоврядування краю» - Якась військова риторика. Але то таке, бо нічого особливого не значить. Всі ці «12» є лише кількісним показником, оскільки не об’єднані спільною ідеологією, спільним конструктивним, предметним уявленням про те, що і як потрібно робити. Якщо завтра несподівано Юлія Тимошенко припинить свою партійність і з «центру» не надходитимуть накази про дії – «12» в короткий час перетворяться на «0». Власне, інші партії нічим не кращі. Але в цій «перемозі» є добрий знак. Все лише починається. Народ має очікування. Очікування немаленькі. І якщо очікування не здійсняться, то рейтинг Юлі піде вниз. Це не в уряді «урядувати», в парламенті парлякати. Київ далеко, а ОТГ під ногами. І тепер на Президента, прем’єра не звернеш за не збудовані, не відремонтовані школи, садочки, ФОПи, дороги, … . Не буде підстав клясти владу за бідний бюджет. Тепер він напряму залежатиме від розвитку місцевого бізнесу, від раціонального використання місцевих ресурсів.
02 Травня 2018, 10:46
Очікувана перемога.
02 Травня 2018, 10:59
Тимошенко не дасть красти олігархам і на митниці. Згадайте "Криворіжсталь", як його хотіли олігархи хапонути майже задарма. Тимошенко як стала прем'єром, зробила реприватизацію і скільки додаткових мільйонів отримав бюджет. А на митниці діяла "Контрабанда СТОП". Знову додаткові гроші на пенсії, зарплати, стипендії. До речі, швидко поліщуки забувають добро, як ВПЕРШЕ отримала Волинь швидкі допомоги на сільські лікарні, які не закривала, як тепер, а навпаки підтримувала.
02 Травня 2018, 11:45
а ще була харківська залізнична лікарня, інвалідний візок аля льоня якубович, шкірянка, а згодом звичні підбори
03 Травня 2018, 12:06
Знову паскудиш, юлеботе?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром