НПП «Прип'ять-Стохід» отримав нове обладнання від Глобального екологічного фонду

31 Січня 2024, 15:00
НПП «Прип'ять-Стохід» отримав нове обладнання від Глобального екологічного фонду 152
НПП «Прип'ять-Стохід» отримав нове обладнання від Глобального екологічного фонду

Стаціонарні метеостанції, портативні радіостанції, гумові човни та інверторні генератори – перша партія допомоги, яку надали українським природоохоронцям міжнародні партнери.

Передача нового устаткування відбулась у Міндовкіллі за участі першого заступника Міністра Олександра Краснолуцького та Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сіл’є. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Нове обладнання, зазначається в дописі, допоможе працівникам парків проводити метеорологічні спостереження, фіксувати рідкісні види, а також здійснювати загальний моніторинг біорізноманіття. Фахівці також будуть забезпечені безперебійним електропостачанням на час можливих аварійних відключень.

«В умовах війни допомога міжнародних партнерів набуває ще більшого значення для захисту українського довкілля. Парки Полісся знаходяться в прикордонній зоні з Білоруссю. З початку широкомасштабного вторгнення РФ були спроби їх окупації. Тож перед нами стоїть багато викликів, у тому числі й щодо розмінування територій, а також відновлення екосистем і торфовищ у рамках кліматичного порядку денного. Працівники парків продовжують охороняти нашу природу. Нове обладнання від Глобального екологічного фонду та ПРООН стане суттєвою підтримкою у виконанні ними своїх завдань», – сказав Олександр Краснолуцький.

У рамках першої партії допомоги 27 радіостанцій, 15 генераторів, 9 стаціонарних метеостанцій та гумові човни отримали п'ять національних природних парків, розташованих на території Волинської та Рівненської областей, у тому числі і НПП«Прип'ять-Стохід».  

Закупівлю, доставлення і передачу обладнання на загальну суму майже 1,5 мільйона гривень UNDP в Україні здійснила в межах проєкту UNDP-GEF «Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України». 

Наразі команда проєкту вже працює над формуванням наступної партії допомоги для забезпечення потреб природно-заповідного фонду Полісся.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024