Скільки деревини експортувало Камінь-Каширське лісове господарство

02 Травня 2018, 17:37
2135

Упродовж двох минулих років волинські лісогосподарські підприємства експортували понад 225 тисяч кубічних метрів деревини на майже 308 мільйонів гривень. Це приблизно 4,5 тисячі вагонів лісу.

Про це пише Громадське Волинь.

Найбільшими експортерами виявились прикордонні лісгоспи – Любомльський та Володимир-ВолинськийПокупцями волинської деревини є понад 20 фірм із країн Європи, Йорданії. За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства кожного місяця Волинь експортує в середньому 10 тисяч кубічних метрів деревини.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» проаналізував які об’єми волинської деревини та куди експортували за останніх два роки.

На запити лісгоспи повідомляють, що експортують дров’яну деревину, лісоматеріали круглі соснової породи, пиломатеріали та паливну деревину, яка не підпадає під дію мораторію (закон про заборону експорту необробленої деревини ухвалений у 2015 році) і яка має відповідні експертні висновки.

За інформацією, наданою лісгоспами, контракти на експорт деревини укладались із фірмами таких країн як Німеччина, Великобританія, Литва, Австрія, Польща, Нідерланди, Йорданія, Кіпр. На цьому ринку працюють:

  • британські фірми: «Osuna Holding LLP» «GLD Trade Holding», «Mirena Corporation LP», Jiris Businеss LLP, «Integra Global Trade», «Biofuel Trading LLP», «Kimberley Trade LLP»;
  • нідерландська фірма «Nedpal B.V.»;
  • литовські фірми: «UAB «Voltensa», «Forlit»;
  • австрійські фірми: «Pisec GMBH», «Pisec Cesellschaft N.B.H.»;
  • польські фірми: «Grafka S.C» «S.Z.O.O. Newpinex», «RMK Inter», «Tartak», «C.M.C.»;
  • кіпрська фірма «Avraam Mavixyl Wood LTD»;
  • німецька фірма «Ligo Gmbh»;
  • йорданська фірма «Kubra»;
  • естонські фірми: «Baltik Professional traping OU», «Comerzial».

Загалом у 2016 році волинські лісогосподарські підприємства експортували 130 тисяч кубічних метрів деревини на суму майже 182 мільйони гривень. У 2017 році – 95,5 тисяч кубічних метрів і отримали від цього 127 мільйонів гривень.

Найуспішнішими експортерами двох минулих років стали кілька лісогосподарських підприємств, які отримали чималі доходи від експорту. Це Любомльське – понад 62 мільйони гривень, Володимир-Волинське – понад 48мільйонів, Ковельське – 38 мільйонів, Маневицьке – 34,5 мільйона та Любешівське – 29 мільйонів гривень. Зовсім не експортували деревини п’ять лісогосподарських підприємств: Горохівське, Локачіагроліс, Камінь-Каширськагроліс, Ратнеагроліс та Шацьке учбово-дослідне господарство.

Скільки деревини експортували лісгоспи впродовж останніх двох років і скільки отримали за це коштів – дивіться у таблиці:

 


 

Деякі лісгоспи надали інформацію про отримані кошти у євро, тому їх перевели у гривні за середнім курсом НБУ України:

2016 рік: 1 євро = 28,29 грн.

2017 рік: 1 євро = 30,00 грн.

Для зручності підрахунку надані суми були округлені, а також переведені у гривні.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024