Камінь-Каширщина: ромам розповідають про їхні права

03 Травня 2018, 14:33
2377

Працівники Камінь-Каширського РВ ДРАЦС Головного ТУЮ у Волинській області та секретарі сільських рад району проводять консультування ромів щодо можливості правильно захищати та реалізувати їхні права у суспільстві.

Відповідні зустрічі відбуваються з метою належного захисту прав і свобод громадян ромської національності, їх правової обізнаності в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту" Я МАЮ ПРАВО".

Особам ромської національності, зокрема, допомагають у оформленні документів, що посвідчують особу та ін.

 

1

 

«Захист прав і свобод національних меншин, зокрема, інтеграція в суспільне життя ромської національної меншини, – питання, якому значну увагу приділяє Рада Європи, Європейський Союз та наша держава Україна.
На відміну від більшості національних меншин роми не мають власної державності, - розповідають у Камінь-Каширському РВ ДРАЦС.

Ромська національна меншина є другою за чисельністю національною меншиною, яка зазнала геноциду під час Другої світової війни. Дискримінація ромів у деяких державах Європи спричинила послаблення їх інтегрованості. Все це призвело до того, що ромська національна меншина є найбільш соціально вразливою в Європі.

У нинішній складній для України ситуації проблем у ромів не меншає, мало того – вони набувають нових правових та соціальних рис. В нашій державі більшість ромів необізнані про свої права та обов'язки як громадяни України, не вміють орієнтуватися в правовому полі, не знають механізмів звернення до органів влади». тощо.

 

1

 

Коментарі
03 Травня 2018, 18:14
Скільки вовка не корми,всерівно до лісу дивиться.
04 Травня 2018, 10:14
Так склалося історично, що роми подорожували і жебракували завжди. Лекції та бесіди з ними не вплинуть на їх спосіб життя, а от цільові державні програми зі створення/сприяння місць проживання, робочих місць за якийсь десяток-другий років могло б вплинути на їх спосіб життя. Приклад лебських ковалів ще навіть за сер-сер тому підтвердження, сапки, мотички, підкови інші речі в районі робили переважно ці роми.,.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024