30 хворих на кір жителів Камінь-Каширщини лікується в стаціонарі

03 Травня 2018, 16:46
2076

На сьогоднішній день у районі зафіксовано 49 випадків захворювання на кір: 29 дітей до 17 років (59 %) та 20 дорослих (41 %)

Про це йшлося під час наради в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука сьогодні, 3 травня, яка відбулася за участі міського та сільських голів, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

За словами головних лікарів центральної районної лікарні Людмили Потягайло та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігоря Солов’я, завідувача Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галини Кузнецової, станом на сьогоднішній день у районі зафіксовано 49 випадків захворювання на кір: 29 дітей до 17 років (59 %) та 20 дорослих (41 %).

« Варто зазначити, що спостерігається тенденція до зростання захворюваності цією недугою, – зазначила Галина Сергіївна. – Серед основних заходів, спрямованих на попередження поширення кору виділяють: максимальне охоплення щепленнями, забезпечення якісного проведення протиепідемічних заходів безпосередньо у вогнищах захворювання, обмеження масових заходів, заборона відвідування колективів нещепленими дітьми, активна санітарно-просвітницька робота».

У свою чергу Людмила Потягайло повідомила, що наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 30 хворих на кір.

«Грамотність населення стосовно вакцинації перебуває сьогодні на першому місці, адже від цього залежить як безпека кожної людини, так і всієї держави», – наголосила Людмила Адамівна.

Насамкінець Ігор Соловей поінформував, що від першого випадку захворювання на кір по цей день зроблено 438 щеплень. Наразі є 148 доз вакцини.

«Як бачимо, ситуація, що склалася, невтішна. Тому продовжуємо здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів. Важливо проводити інформаційну роботу, в першу чергу, серед батьків щодо вакцинації дітей проти кору, щоб вберегти їх від цієї недуги», – резюмував керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024