Мешканців Камінь-Каширщини застерігають від небезпечного бур’яну

07 Травня 2018, 13:27
Амброзія полинолиста 3212
Амброзія полинолиста

Під час апаратної наради, яка відбулася під керівництвом голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука 7 травня розглянули питання про заходи боротьби з амброзією полинолистою у вегетаційний період.

Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– Амброзія полинолиста – небезпечний для людини і довкілля бур’ян, який має карантинне значення в Україні. Рослини амброзії виробляють величезну кількість пилку. При вдиханні з повітрям викликає алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Хвороба протікає у вигляді різкого вираженого алергійного риніту, кон’юктивіту, бронхіальної астми, мігрені, кропивниці та супроводжується значним знесиленням організму, – поінформував присутніх Дмитро Кузьмич, провідний спеціаліст Камінь-Каширського районного підрозділу управління фітосанітарної безпеки головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

За словами Дмитра Олександровича, цей бур’ян поширений у 8 районах області на площі 20,115 га.

– Зважаючи на високу шкідливість амброзії полинолистої, ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області спільно з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації розробили комплекс заходів щодо боротьби з цим бур’яном. Проведення заходів із локалізації та ліквідації вогнищ амброзії полинолистої на території Волинської області включає: механічний, хімічний та агротехнічний заходи боротьби. На зазначені вище потреби передбачене залучення коштів із державного, обласного, місцевого бюджетів, – додав Дмитро Кузьмич. – Про підозру виявлення амброзії полинолистої повідомляйте управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області для вжиття невідкладних заходів (Камінь-Каширський пункт фітосанітарного контролю, тел.: 2-16-93).

– Будьмо пильними! Ми повинні подбати про фітосанітарне благополуччя на території району. Адже ефективна боротьба з такими шкідливими бур’янами як амброзія полинолиста збереже і здоров’я людей, і чистоту довкілля, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі.

Коментарі
08 Травня 2018, 04:32
Ви того Дунайчука в санстанцію відправте-в нього там краще получалось---чистота і порядок був всюди,а зараз безпридєл--при йому ковбасами ніхто не торгував без холодильника--Савович --нєдоработки
08 Травня 2018, 12:37
Кузьмича того мама з татом просунули...
08 Травня 2018, 19:36
бур"ян і тато-це катахреза. мова тут про те, що новий бур"ян створює певні ризики.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром