Камінь-Каширський: відбудуться дебати щодо децентралізації

11 Травня 2018, 15:14
3165

Що заважає завершити на Волині процес децентралізації, чи приєднуватимуться громади до міст обласного значення – цю тему обговорили у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування, який діє за підтримки програми U-LEAD з Європою.

Як розповів директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк, якщо в одних районах Волинської області процес утворення ОТГ відбувається успішно, то в деяких, до прикладу, в Камінь-Каширському, не утворено ще жодної ОТГ. Дещо краща ситуація спостерігається у Горохівському районі. Однією з причин такого стану речей, на його думку, є погана поінформованість населення, – пише Волинська правда.

«Отож, 23 травня у Камені-Каширському ми плануємо провести дебати між противниками та прихильниками утворення ОТГ. Бо часто сільські голови кажуть, мовляв, «люди проти». А люди можуть просто нічого не знати про позицію сільських голів», – повідомив Анатолій Пархом’юк.

Він також зауважив, що ухвалений ВР України Закон, що полегшує сільським радам об’єднуватися із містами обласного значення, суттєво оптимізує відповідний процес на Волині.

Як додала радник з питань децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан, варто інформувати громади про досягнення ОТГ. «До прикладу,якщо брати бюджети , то в ОТГ вони збільшуються – з’являються «нулі» в кінці цифр», – зауважила вона.

Коментарі
12 Травня 2018, 12:27
Бо часто сільські голови кажуть, мовляв, «люди проти». <br/>Брехня собача- це голови проти,бо час їхній настав, а люди дійсно мало обізнані в реформі, тому що голови не виконали прямих своїх обовязків - інформувати громаду .Зустрічі треба провести в усіх селах району, бо в більшості сіл ніяких зборів щодо реформи не було, голови домовляються між собою хто і з ким буде ,а на людей і їхню думку їм начхати.Напишіть, шановні читачі ,де в яких селах району голова зібрав людей і обговорював з ким і як обєднатися?На Полицькому кущі такого не було!!!!!
12 Травня 2018, 15:29
&quot;Зустрічі треба провести в усіх селах району, бо в більшості сіл ніяких зборів щодо реформи не було, голови домовляються між собою хто і з ким буде ,а на людей і їхню думку їм начхати.Напишіть, шановні читачі ,де в яких селах району голова зібрав людей і обговорював з ким і як обєднатися?На Полицькому кущі такого не було!!!!!&quot; - от звикли , щоб хтось за вас приїхав чи прийшов до вас у село і все &quot;порішав&quot; - написав для вас оголошення , розклеїв , обдзвонив , прибрав в клубі і потім вам про все ще й пояснив . Якщо хочете навчитись самоорганізовуватись - робіть це САМІ , без будь яких сільських чи міських голів чи РДА!!
12 Травня 2018, 19:29
Тоді навіщо сільські голови?Скасуймо цю посаду,і тоді будемо самоорганізовуватись,впевнений вийде не гірше без них, а може й краще,бо знали б ,що нема на кого покладатись!А йти до людей треба,бо буде біда коли люди прийдуть до них!!!
13 Травня 2018, 01:30
У нас були двічі громадські слухання, двічі подвірне опитування жителів, двічі приїзджали експерти офісу реформ, уже двічі ми давали згоду на об'єднання. Останні громадські слухання відбувалися 6 травня, 17 травня знову сходи селян і сесія. Колишній і теперішній сільські голови побували і в інших громадах з приводу питань децентралізації. Але, на жаль, наші сусіди ще і досі не визначилися.. Люди кажуть їх консультують &quot;експерти&quot; з району.
13 Травня 2018, 10:54
Бо в сусідів немає такого лідера як Світлана Макарівна в Карасині.
13 Травня 2018, 11:56
Ірин Мирославівних та Світлан Макарівних на всіх не вистачить . Думайте і організовуйтесь
14 Травня 2018, 00:12
&lt;p&gt;Не смішіть який з макарівна лідер?&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром