У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку загиблому вчителю Василю Філозофу

25 Березня 2024, 16:40
У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку загиблому вчителю Василю Філозофу 202
У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку загиблому вчителю Василю Філозофу

22 березня, у школі села Підріччя Камінь-Каширської громади, відкрили пам'ятну меморіальну дошку загиблому Герою української держави, вчителю Василю Григоровичу Філозофу. 

До рідної школи захисника з'їхалися рідні та близькі люди, представники влади, прийшли вчителі, учні, - йдеться на фейсбук-сторінці Управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради. 

У п'ятницю, 23 березня, захисник мав би зустрічати свій день народження в колі родини, але клята війна безжально забрала його життя. Боєць загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Першотравневе на Харківщині 7 листопада 2022 року.

У знак вічної згадки, шани і вдячності у Підрічанській гімназії, де працював Василь Філозоф, за підтримки Камінь-Каширської міської ради встановили пам'ятну меморіальну дошку.

Найкращими спогадами про талановитого, мудрого, шляхетного, толерантного, розумного вчителя, справжнього патріота нашої країни, поділилися освітяни – керівник управління гуманітарної політики Сергій Лукашук та голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кузьмич.

Сергій Володимирович та Людмила Олександрівна висловили щиросердечну вдячність мамі Героя – Ганні Василівні за гідне виховання сина, згадали про вагомий внесок вчителя у виховання підростаючого покоління.

«Відтепер погляд хороброго військовослужбовця з пам'ятної дошки буде зустрічати та проводжати учнів, вчителів та всіх людей, які проходитимуть повз та нагадуватиме завдяки кому наша Україна вільна. На жаль, Герої таки помирають, але пам'ять про них лишаться жити вічно у людських серцях», - йдеться у дописі.

Василю Григоровичу Філозофу назавжди 47.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024