У Камінь-Каширському районі обговорили зміни до правил прикордонного режиму

27 Березня 2024, 21:00
фото ілюстративне 205
фото ілюстративне

Зміни передбачають обмеження у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі.

26 березня на базі Любешівської територіальної громади обговорили нововведення щодо правил прикордонного режиму в межах району, позаяк Уряд постановою № 1292 від 7 грудня 2023-го вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим».Про це повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.

Серед присутніх – прикордонники, зокрема представники 6-го прикордонного Волинського загону, керівники органів місцевого самоврядування, військові, правоохоронці, працівники ДСНС, СБУ, інших установ та організацій.

У нараді взяла участь начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

За словами охоронців держрубежу, зміни передбачають обмеження у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Це – ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Обмеження полягають в отриманні дозволу, який надає відповідний орган Державної прикордонної служби України (надалі – ДПУ). Цей механізм передбачений розділом «Порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу» та стосується як фізичних, так і юридичних осіб. 

 

Орган ДПУ не пізніше десяти робочих днів із дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Окремо визначена категорія тих, кому такі дозволи отримувати не потрібно. 

Читайте такожНа Волині продовжують зведення фортифікаційних споруд на кордоні з Білоруссю

Крім цього, Урядом установлено спеціальний прикордонний режим і заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією і республікою Білорусь – шириною до 2 кілометрів, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Детально обговоривши пропозиції щодо виконання законодавчих вимог, присутні сфокусували увагу на питанні укріплення кордону.

Ознайомитися з постановою КМУ № 1292 можна за покликанням: https://is.gd/5iLJvO.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024