Голова ОДА готовий щомісяця приїжджати в Осівці, аби проконтролювати, як іде будівництво школи

16 Травня 2018, 15:06
2918

У селі Осівці Камінь-Каширського району цьогоріч планують відкрити школу, яка стане заміною старому приміщенню із «куркульськими клунями».

Про це стало відомо 14 травня під час робочого візиту голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, - пише «Інформаційне агентство ВолиньPost».

Очільника області на території зведення нової будівлі зустріли директор школи Любов Дем’яник та селяни. Вони подякували Савченку за приїзд і розповіли, наскільки важливо мати нову школу.




«Ми приміське маленьке село, але з великим майбутнім. Ми звертаємось із благанням до вас, мріємо про закінчення будівництва цієї школи. Наші дітки стільки поколінь відстраждали в тих куркульських клунях. У 37 років я народила сина. Вже на цей рік він іде у перший клас. У нас буде два перших класи. Там немає місця для діток, дуже тісненько, діти тепер і так хворі. Ми благаємо вас, ви наша надія і сподівання, щоб наша мрія на перше вересня стала дійсністю», - сказала жителька села Людмила Цап. Жінка розповіла, що будівельники працюють, але необхідне фінансування. 


1


Натомість Олександр Савченко повідомив, що гроші будуть з тижня на тиждень. Після розгляду проекту у Міністерстві фінансів прем’єр-міністр підпише його і гроші почнуть надходити. Савченко наголосив, що вони не прийдуть наступного ж дня, їх варто очікувати орієнтовно в кінці травня – на початку червня.

«Раніше ми сподівались, що на 1 вересня буде відкриття цієї школи, якщо фінансування піде повним обсягом. Дуже вас просимо, щоб те фінансування пішло», - додала Людмила Цап.

«Піде», - запевнив очільник ОДА, зазначивши, що сам готовий щомісяця приїжджати у це село, аби проконтролювати, як іде будівництво, і довести цю справу до кінця. 

Інша жителька Осівців Галина Михалик розповіла про успіхи учнів на олімпіадах: «У нас дуже хороші спеціалісти, дуже хороші учителі, діти вчаться в умовах дуже складних, але знання мають хороші».

 

1



Осівчани розповіли, що у старій школі, куди ходять діти, умови жахливі. Через аварійність приміщення взимку дорослим доводилось не відпускати дітей на навчання. Кількість дітей збільшується, тож, щоб їх умістити, потрібна нова більша будівля. До того ж, стара школа – дев’ятирічна, а нова буде І-ІІІ ступенів. Щоб вирішити проблему, батьки звертались до чиновників різних рівнів, свого часу навіть їздили пікетувати Кабінет Міністрів. 2016 року будівництво стартувало. Роботи виконує «Житлобуд-2», а кошти надають у фонді регіонального розвитку та частково співфінансують із місцевих бюджетів. 

 




«Надія є, що ми відкриємо школу в цьому році, бо вона вже пройшла конкурс проектів Державного фонду регіонального розвитку. Чекаємо розпорядження і почнемо отримувати кошти. Після того, як ми отримаємо кошти, все буде залежати від будівельників. Будівельник працює досить тривалий час, якість є, тому все складеться для нас дуже зручно. Я пообіцяв, що буде контролювати хтось із моїх заступників. І я можу раз в місяць приїздити, тому що Камінь-Каширський район – дуже складний район в сенсі соціально-економічного розвитку», - розповів Олександр Савченко. 

За його словами, школа в Осівцях нагадує йому ситуацію зі Стобихівкою цього ж району, проте, якщо перша розрахована на 250 учнів, то у другій хочуть звести приміщення для 300 школярів. А це відповідно й інше фінансування, коштів із ДФРР на це не дають, тож в ОДА наразі шукають гроші, щоб закласти фундамент школи у Стобихівці.

«У нас ще є декілька шкіл, які треба закласти. Чому так трапилося – тяжко сказати, але ми повинні виходити із цієї ситуації. Не дай Бог, ще ці діти почнуть їхати і шукати собі кращого місця за межами області, це не зовсім правильно і не зовсім патріотично», - підсумував голова Волинської ОДА.

 

Коментарі
16 Травня 2018, 23:53
Такі вже ж раболєпські промови перед цим "насяльніка" ... До цих пі вірите ,що "приїде барін і всьо порішає" замість вас?
17 Травня 2018, 04:34
А де ж безпека праці? Де каски екскурсантам? Ато кирпич на башка упадет!<br/>А на рахунок &quot;коштів із ДФРР на це не дають, тож в ОДА наразі шукають гроші, щоб закласти фундамент школи у Стобихівці&quot; - хай злодюги, що йдуть в останніх рядах, повернуть хоч частину вкраденого у людей - не лише фундамент вийде!!!
17 Травня 2018, 10:51
А де ж осівецький сільський голова , колишній регіонал і перший зам голови РДА Андрій Васильович Михалик? Чому ж він не просить Савченка про добудову школи? <br/>напевно , знову в запої ...Як завжди...
17 Травня 2018, 11:12
В нього є в кого просити -має молоду жіночку,недавно одружився-дайте спокій-медовий місяць
17 Травня 2018, 22:21
Наши сільський голова був коли приїжджав Савченко і не треба писати гидоту не судіть по совоїх запоях....
17 Травня 2018, 23:58
Судячи по вашим коментарем ви зайшли у запой бо на фото дуже добре видно що сільський голова був.
18 Травня 2018, 00:15
А на якому з цих фото є ваш сільський голова? біля кого чи за ким він стояв?
18 Травня 2018, 21:25
У фейсбуці фотографії більше подивіться....а не пишете дурницю
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024