Юлія Тимошенко: Шахрайські схеми під час із закупівлі ліків – це частина плану руйнації України

22 Травня 2018, 15:38
2675

«Батьківщина» наполягає на негайній ревізії закупівлі ліків за бюджетні гроші в 2015 – 2018 роках, а також на скасуванні законів, що дали можливість шахраям маніпулювати державними коштами.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з парламентської трибуни.

Ситуацію із шахрайськими схемами під час із закупівлі ліків, як і афери навколо знищення банківської системи України, народний депутат вважає частиною плану руйнації нашої держави через зовнішнє управління.

«У розквіт демократії в Україні виглядає абсолютно принизливою передача зовнішнім силам, що представляють світову глобальну олігархію, частини суверенітету держави, спрямованого на управління процесами в нашій країні», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко нагадала, що державі складно фінансувати медичну галузь на гідному рівні. Саме тому вона профінансована лише на 30% від потреби, додала вона.

«Але навіть ці гроші не використовують належним чином. Ні ліки, ні гроші  не доходять до реальних потреб українців», – зауважила політик.

За її словами, з 2015 року до 2017-го на закупівлю ліків через передплату було профінансовано 12 млрд грн, однак на цей час не доставлено їх на 6,7 млрд грн. Незважаючи на це, на початку 2018-го було ще майже 6 млрд грн передоплати на закупівлю медикаментів.

Юлія Тимошенко також зазначила, що онкохворі діти та тяжкохворі українці позбавлені лікування, тому що ліки поставляються до України невчасно, а термін їх придатності є частково простроченим.

Лідер «Батьківщини» вимагає переглянути закони, які без конкурсів дали можливість шахраям маніпулювати мільярдами бюджетних коштів.

 

Коментарі
22 Травня 2018, 18:57
О, Юля знає, що говорить. Ще пам`ятаємо, як закуповувався терафлю та шили марлеві пов`язки кожному жителю! Схема, перевірена досвідом!
22 Травня 2018, 21:36
Мене одного верне від цієї проплаченої статті?
22 Травня 2018, 22:55
Не одного! багато прикриває рот руками))
22 Травня 2018, 23:19
Вм канєшно будєтє смєцця ,єслі увідітє, скока ідійотов за єйо прагаласує в нашому районє
23 Травня 2018, 00:48
Юля, як бачимо, розуміється не тільки у закупівлях газу, до речі до 2019 року працює підписаний за її Прем'єрства договір з Росією, але й тепер вже вивчила міжнародний ринок ліків. Але для початку повернімося до її улюбленого заняття у 90-і роки - газу. Рішення Стокгольмського арбітражу згаданого Юліного договору, який став на бік України, свідчить про необгрунтованість цього документу, його протиправну природу, відтак і хитрощі Тигрюлі під час його підписання. Тому, навела порядок з газом, тепер береться за ліки. А от як Богатирьова зі своїм сином у Харкові у відрах бовтали вакцину для вакцинації українських дітей, то тоді вона цього не бачила - ні з парламентської трибуни, ні з Качанівської колонії...
23 Травня 2018, 01:09
Юлія Володимирівна Тимошенко-Путіна робить все правильно, за інструкцією Вована Вовановича Путіна – максимально зганьбити будь-який прояв відокремлення України від путляндії. За то їй платять і заплатять ще. Це до читачів. А до редакції цього сайту – витирайте мій коментар але збагніть, коли винесуть вирок Юлі за державну зраду, народ вам винесе вирок за зраду Україні.
23 Травня 2018, 04:04
Можливо, сама тимошенко добровільно поверне все вкрадене і награбоване ?
23 Травня 2018, 11:56
Вкрадене і награбоване нею???
23 Травня 2018, 12:49
Цілком погоджуюсь з Вашою думкою щодо певних рамок, правил при коментуванні на сайтах. Ці правила, вимоги є ознакою цивілізованості інформаційного ресурсу і вони існують у всьому світі. Адже ксенофобія, расизм, розпалювання ворожнечі та інші, у т.ч. і перелічені Вами, речі сьогодні не припустимі. Але ж, якщо є політична реклама, зокрема щотижнева політична рубрика Тимошенко під гаслом - чинна влада, за яку проголосували виборці, - злодійська, ворожа, олігархічна і лишень ми - БЮТ- білі й пухнасті, за публікацію якої ця партія платить гроші цьому конкретному сайту, то виходить, що один політичний бізнес підтримує інший інформаційний бізнес за наш з вами (народу) рахунок, лишаючи цього ж народу слова. Ніхто б не перечив, аби коментарі були лишень персоніфіковані, скажімо, через соцмережі, (і це, до слова, є у цього сайту), але ж коли введено анонімні коментарі, мабуть, для демонстрування демократичності видання, то давайте цього дотримуватися всі разом. Врешті, ця наша анонімність доволі відносна, адже якщо роками під одним і тим самим ніком хтось коментує, то вирахувати його через IP-адресу не складніше, аніж людину, що одягнула на носа окуляри проти сонця. Ця анонімність потрібна лишень для ватних земляків з міста чи району, аби вони обговорювали суть написаного, а не персону і родину коментатора. Недаремно ж мудрі люди знають, що потужні особистості, інтелектуали - обговорюють ідеї, звичайні люди - обговорюють події, а дрібні люди - обговорюють людей! Пані Тимошенко, у даному випадку, коли вона вже впродовж останніх майже 20 років намагається "врятувати" Україну від четвертого Президента - казнокрада, не є приватною особою, це навіть не подія, це - добре сплановане явище, котре потребує осмислення, обговорення та рішучих дій по його локалізації! Мета Тимошенко, її "ідея -фікс" - це президентське крісло в Україні, все решта для неї - вторинне...
23 Травня 2018, 13:38
Так. Згодний. Але варто додати, що на сьогоднішній день Тимошенко є фактичним лідером політичної системи, яка не хоче втрачати свої привілеї через європеїзацію України. Через ЗМІ вкидають думку, що Путін робить ставку на чинних нардепів Бойка та Мураєва, хоче провести одного з них на президентську посаду в 2019 році, як колись провів Януковича. Для кожного є очевидним, що жодний з них не мають шансів. Але має шанси Тимошенко. І ось вона, що «поборює олігархів» за чиїсь гроші, з відомого благословення розпочала президентську кампанію. Чинну владу є за що критикувати, є за що переобрати. Але критикувати не з ватних позицій і не перебирати на колишніх і нинішніх союзників деспотизму. Олігархат в Україні буде знищено не у зв’язку із переобранням Порошенка, а з встановленням дійсної демократії і жорсткого правового контролю за чиновниками, суддями, правоохоронцями. І саме за це потрібно боротись, а не гратись перевиборами. Треба міняти систему, а не "лідерів".
23 Травня 2018, 16:05
"Треба міняти систему, а не "лідерів"." - ключові слова у нашій розмові, оскільки зміна лідерів без зміни системи є окозамилюванням, аби зберегти Російську імперську структуру та її функціонування. Зміна лідерів в Україні - це, фактично, інструмент виживання цієї імперії, а якщо точніше, Росії. А зміна системи проходить або революційно, або еволюційно. Романтики, тугодуми вважають, що країну з майже 50 мільйонним населенням можна змінити за рік-два, якщо не швидше. І причиною відсутності змін вважають ялового, злодійкуватого, або ще гірше, Президента-зрадника. У нашій системі влади, де Президент багато у чому залежить від Верховної Ради та прийняття нею законів України, де регіональні, територіальні громади мають неабиякий вплив на суспільне життя, не все так просто. Якщо, скажімо, західні регіони, особливо Галичина, сприймали декомунізацію як необхідність, то східняки, і я їх десь розумію, оскільки вони від 1917 року були під впливом Москви, бачать світ та своїх національних героїв дещо інакше. Тому, не дай Боже нам таких Президентів, як наприклад, Степан Хмара чи Ірина Фаріон - наших праворадикалів, котрі своїми вольовими кроками "збудують" Україну за півроку, але в межах 5-6 областей, що залишаться з ними, хоча ці лідери є українцями на 120% Нам потрібні вдумливі та конструктивні лідери, аби наша держава була єдиною не тільки територіально, але й більш-менш ментально, а для цього потрібен певний час. Авантюризм, ризикованість, непередбачуваність (згадайте ПРиБЮТ) присутній у характері Тимошенко за добрих обставин може, хіба, приносити користь у бізнесі, але політичний авантюризм - недопустимий. В умовах, коли на шальках терезів у 2010 році стояли Тимошенко і Янукович, звісно, ще не маючи повної інформації про Юлю, люди ставили на цю харизматичну жінку, оскільки двічі "несудимий" зек тоді мало ким сприймався. Тоді ж її, до слова, підтримував і західний світ. А де тепер підтримка Юлі на Заході, особливо після організації нею прориву кордону Євросоюзу з Україною, аби привнести сюди політичну міну Саакашвілі????
24 Травня 2018, 14:00
&quot;не дай Боже нам таких Президентів, як наприклад, Степан Хмара чи Ірина Фаріон - наших праворадикалів, котрі своїми вольовими кроками &quot;збудують&quot; Україну за півроку, але в межах 5-6 областей, що залишаться з ними, хоча ці лідери є українцями на 120%&quot; - але коли настає &quot;гаряча пора&quot; або час рішучих дій, то чомусь до &quot;вдумливих і коструктивних лідерів&quot; ви не апелюєте , а волаєте &quot;де Свобода (Правий сектор ,УНА_УНСО) , Тягнибок ??&quot; <br/>Як відомо , що системні економічні базиси нинішніх успішних європейських держав були закладені якраз пасіонаріями-праворадикалами , яких потім охрестили хто нацистами , хто фашистами . І економіки в цих країнах до цих пір успішно працюють навіть коли там панує суцільна лібералізація!
25 Травня 2018, 01:40
Я дійсно волав і досі волаю про підтримку патріотичного правого крила в українському політикумі, оскільки воно є запорукою нашої державності. Але ж Ви у своєму коментарі апелюєте загалом до політичних сил правого крила, а я у своєму попередньому коментарі вів мову про особистості, персоналії, а це різні речі. Бо, скажімо, якщо свободівець Богдан Козік з нашого району свято вірив і, сподіваюсь, вірить у ту справу, якій він віддав значну частку свого молодого життя, але ж він не може відповідати за дії всіх своїх однопартійців, особливо птахів високого польоту, котрі дискредитували себе у вирішальні революційні часи чи одразу після них. Тому, критикуючи за необдуманий і надмірний радикалізм Ірину Фаріон, зокрема за її переконання, що від завтра чи найпізніше - позавтра всі і вся від Сяну й до Дону мають з самого рання розмовляти лишень солов'їною, оскільки вони живуть в Україні, то я не розумію - це наївність чи утопізм. А так, які ж до неї можуть бути претензії - українка, патріотка, але на всі 120%? Чи, скажімо, як можна уявляти реалізацію вимог Степана Ільковича - Героя України, який ще у 1992 році зробив рішучий вояж до Криму з кількома своїми побратимами з вимогою - негайно перейти всім на українську мову, перевести все діловодство, функціонування тощо на державну риторику, оскільки проголошена українська держава. Проголосити державу, як виявилось, (а мудрі політики знали це і раніше), - мало, її потрібно розбудовувати. Я не раз, ведучи мову про Хмару, кажу, що схиляюся перед його сміливістю борця за Україну у тоталітарні часи, цей відчайдух привніс чимало користі у демонтаж СССР, це людина - динаміт. Якщо щось треба підірвати, розрушити, демонтувати - кращого фахівця годі й знайти. Але коли приходить час на руїнах ( а чи завше треба валити все з фундаментом???) будувати, мурувати &quot;несучі стіни&quot; державності, то тут варто шукати &quot;цемент&quot; та будівничих зі знаннями, аби будівля не рухнула на голови будівельників. Ось так метафорично я, як зміг, пояснюю Вам чому скрізь і завжди варто бачити форми і методи державного будівництва та потребу у тих чи інших &quot;фахівцях&quot; цього будівництва. Патріотизм - це не радикалізм! Я Вам більше скажу - я свого часу волав і за Юлю, бо коли вони обоє з Януковичом вийшли на президентських перегонах у другий вирішальний тур, то я ж не міг агітувати голосувати за &quot;двічі не судимого&quot;. А от Хмара у парі з Шухевичем вже тоді вели нещадну боротьбу проти Юлі, відстоюючи позицію &quot;противсіхів&quot;, аби вже їм не закинули януковщини. Ющенко також волав за &quot;противсіх&quot;, з ним і ще чимало інших знакових людей підтримували таку ж позицію, хоча тверезомислячі люди знали, що &quot;противсіхство&quot; однозначно грає на Януковича. Невідомо якби все обернулося у разі перемоги Юлі, можливо, вона б на цій високій посаді і намагалася б вислизнути з під опіки Кремля, як це пробував Кучма, а могла б і манівцями ще тепленькими привести нас в його застінки, причому надійно і надовго. <br/>Щодо наведеного Вами прикладу про європейських праворадикалів-пасіонаріїв, яким вдалося побудувати сучасні держави, то скажу прямо - в Україні у даний час, на жаль, немає праворадикальних партій, які б не залежали фінансово від московитів чи олігархів. Рух у 90-х розколола і вивела на манівці кремлівська агентура, розсваривши лідерів цього потужного громадського руху, не давши перетворитись йому на політичну силу. Ну і гетьманство наших лідерів зіграло не останню роль, пригадайте - Чорновіл, Лук'яненко і Юхновський одночасно боролись за булаву, а фактично поборювали одне одного...
25 Травня 2018, 01:59
Наступним призидентом буде Юля.
25 Травня 2018, 11:37
&quot;скажу прямо - в Україні у даний час, на жаль, немає праворадикальних партій, які б не залежали фінансово від московитів чи олігархів.&quot; - ось такими сентенціями ви фактично займаєте ту ж саму позицію (чи позу) &quot;противсіхів&quot; . Тому виграють ляшки, юлі , гріценки та що найогидніше - опоблоківці-колишні ригіанали
25 Травня 2018, 16:43
&quot;Наступним призидентом буде Юля&quot; - хіба в психіатричній лікарні
25 Травня 2018, 23:11
Не варто реагувати на підлу псевдошляхту, це ботан з юліної команди, що користується чужими відомими нікам, але підмітили ви правильно про президентство косатої авантюристки!
26 Травня 2018, 01:19
То що ви мені запропонуєте? Перекліпати, що &quot;свободівці&quot; верхнього ешелону заплутались у своїх фінансових справах і втратили самобутність? Я вдячний цій правій політичній силі за зроблене у минулому, їх заслуги перед Україною переоцінити важко, але й про недоліки дозвольте мені промовчати. Хлопці з орлицями на верхніх щаблях управління захопилися владою, своєчасно не огледілися, коли &quot;меценати і спонсори&quot; купили їх з прикупом, через це та інші причини позбулися чимало своїх &quot;багнетів&quot;, яскравих особистостей, починаючи з Михальчишина та інших. Тому, ця партія, сподіваюся, потрапить у парламент, однак рівень довіри до неї не буде надто високий через боязнь людей радикалізму, продовження масових заворушень та інших методів боротьби правого крила. Ми в умовах війни, на жаль, зустрілися з парадоксом, коли люди хочуть рішучих перемін, рішучих людей, але водночас бояться хаосу і анархії. Ну і ще одне, свободівці чомусь бояться, як і інші українські партії, відкрито та самокритично на своєму з'їзді проаналізувати свої здобутки, прорахунки, відмежуватися від окремих осіб, що дискредитують цю політсилу і постати перед людьми оновленою та рішучою до перемін. Схожа картина і у інших праворадикалів - Правий сектор, Національний корпус та інші. УКРОП я не вважаю ні правою, ні патріотичною політсилою, оскільки олігархічні проекти не можуть апріорі бути такими, їхня обгортка може бути різною, але суть одна - збереження влади олігархії для подальшого дерибану залишків держави. Загалом, на сьогоднішній день я не бачу за кого з політиків &quot;рвати на собі сорочку&quot;, тим паче вишиванку... Ще є трохи часу до виборів, нехай пройдуть структурні зміни у політикумі і тоді, враховуючи ситуацію, доведеться, як тій підтоптані дівці на виданні, обирати не те що і кого хочеш, а вибирати з того що є...
26 Травня 2018, 02:01
Не хотілося б вживати розлогих роздумів, однак не втримався, бо ми зачепили у коментарях надто чутливу тему патріотизму і націоналізму. А я от щойно надибав роздуми відомого письменника Тараса Прохаська про патріотизм і націоналізм. Вони не є простими для сприйняття, однак рідко коли зустрінеш таке добірне зерно і слово мислителя. Отже, розповідь про знайомого священника:<br/>&quot;І тоді отець сказав, чому він є патріотом, але не може бути націоналістом. Проблема справжнього націоналіста полягає у тому, що він не може любити свій народ. Любов у його випадку є спробою привласнення чогось, чого не існує на тілесному рівні. Націоналіст мусить любити ідеальні фігури, яких насправді нема. А всі ті земляки і патріоти, які не розуміють, про що йдеться, є тими, боротьба з котрими має бути найзапеклішою. Жаль, зневага і ненависть до свого народу, мрія про насильне його вдосконалення, яке на перших фазах мусить пройти через упокорення, переконаність у тому, що любов потрібно заслужити… І незаперечне право правильного вирішувати, що чинити з темними і відступниками.&quot;
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024