У Камені-Каширському міркували, як залучити інвестиції в район

30 Травня 2018, 19:19
2889

У вівторок, 29 травня, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенкота начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Юрій Кресак з робочим візитом працювали у Камінь-Каширському районі.

Обговорювалися можливості залучення інвестицій у Камінь-Каширський район, у тому числі в галузі агробізнесу, -- інформує департамент агропромислового розвитку ОДА..

У стінах райдержадміністрації відбулася зустріч із керівництвом району – головою райдержадміністрації Валерієм Дунайчуком, головою районної ради Віктором Сусом. Серед присутніх також – перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, начальник міжрайонного управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Світлана Сус, начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, представники сільськогосподарських підприємств.

Інвестувати у розвиток Камінь-Каширського району здебільшого виявляють бажання агропідприємці, незважаючи на небагаті поліські землі.

Зокрема, ТзОВ «Патріот Агро» хоче орендувати 78 га торф’яників із 500 га, які згоріли у 2015 році. Окрім зернової групи, господарство займається вирощуванням ягід, горіхів, інших плодових дерев. У Камінь-Каширському районі сподіваються вирощувати насадження лохини. Орендувати землі в районі також хочуть: ТзОВ «Грін Енерго» з Дніпропетровщини і ТзОВ «Сотік Агро» з Рівненської області.

Є напрацювання щодо добування сапропелю.

 


 

Інвестувати у розвиток аграрної галузі району виявили бажання і місцеві виробники. Так, СВК «Нуйнівський» (керівник – Микола Сільчук) планує взяти в оренду 70 га для розширення пасовищ. А у селі Стобихівка 10 учасників АТО отримали по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Проблемним питанням на Камінь-Киширщині, як і у інших районах області, залишається інвентаризація землі. «Покращення інвестиційного клімату без коректної інвентаризації землі – неможливе, - наголосив Юрій Горбенко, - дану роботу необхідно провести якісно, перш ніж приводити інвестора в район».

А також очільник головного аграрного відомства області акцентував на питанні приведення у відповідність документації на громадські пасовища, що знаходяться на території сільських рад.

 


 

Присутні на зустрічі погодилися із цією думкою та твердженням, що проведення інвентаризації землі в районі можливе лише за умови співпраці районного структурного підрозділу з питань АПК, управління Держгеокадастру та сільських голів. Це – спільна мета, завдяки якій підвищиться інвестиційна привабливість району.

На основі проведення даних робіт, буде оновлено інвестиційний паспорт району.

Юрій Кресак від імені свого структурного підрозділу зобов’язався надавати підтримку під час зустрічей з потенційними інвесторами та зазначив, що даний регіон має потенціал до розвитку і інших інвестиційних проектів, як от виробництво сонячної енергії.

За результатами робочої зустрічі, підготовлено пропозиції до проекту доручення голови облдержадміністрації.

 


 

 

Коментарі
31 Травня 2018, 00:27
Ось нарешті у районі вперше відбулась конкретна і ділова розмова з питань, що дадуть імпульс, якийсь поштовх до виходу з летаргічного сну, нащупування стежки виходу з тривалої стагнації району. Поряд з цим зауважу, що належна інвентаризація обліку землі у районі, коли цю службу очолює "перша леді" району, є під великим знаком запитання, оскільки не "царська" то справа гарувати районом та зводити все це у супутникових картах та відповідних координатах. Як правило, чиновники своїх дружин на "тєжку" працю не садовлять, хіба вже ця посада є надто масною...
31 Травня 2018, 01:42
Вітання молодому!
31 Травня 2018, 01:44
Нічого з цього візиту не буде. Інвестиції приходять від конкретно когось під щось, що має ознаки прибутковості в разі залучення додаткового капіталу. Перед тим, як зустріти інвестора з короваєм та житнівкою, треба знати: куди піде вироблене чи вирощене, що можна сміливо вирощувати або виробляти в пісках Полісся, по чім і як довго на продукцію буде попит. Гості з Луцька мали б, в порядку допомоги, розповісти чого дуже сильно потребує український і закордонний ринки. Гості такого не знають, бо в області ніхто тим не займається. Але оскільки Савченко з діючих чиновників почав вимагати плодів праці, то й погнали вони по районах, щоб зобразити бурхливу активність. Клоуни.
31 Травня 2018, 14:46
Повторюсь, але все зроблено щоб навіть місцеві жителі не інвестували хоча б в те саме сільське господарство, Укроп протидіє отриманню у власність по 2 га, а ці клоуни що приїхали або брехуни або не компетентні.<br/>Люди з грішми готові їх вкладати в землю, але у свою, а не тимчасово отриману. Підтверджу слова дописувачів, ці люди нас дурять, як написано вище клеять клоунів.
31 Травня 2018, 23:56
там така тьотя Марія була присутня- но такой наглой і брехливоі світ не бачив- ЛЮДИ КОМУ ВИ ІНВЕСТИЦІІ ДАЄТЕ,вона вас надурить і гроши порахує
01 Червня 2018, 01:31
Як казав один відомий політик:&quot;У тебя скучное лицо, тебе денег никто не даст! &quot;,а якщо серйозно, як можуть люди яке все життя паразитують, і на все ложать свою волохату лапу, можуть думати про розвиток. У Суса в родині землі більше ,чим у всіх фермерів району, і це ще без продажу землі було вкрадено. Перспектив з цими людьми нуль, район в повній дупі,розвал повний нажаль.
01 Червня 2018, 23:33
10 атошників отримали 20 га десь в Стобихівці, а 1 Сус отримав 12 га на Олексіїївці, на підставних, фактично а Камені-Каширському. І чекають інвесторів. Все це під під забудову. Уявіть 12:0.1 буде 120 ділянок під забудову, це мале поліське село.
03 Червня 2018, 15:57
Робили вигляд що працюють . Ті хочуть іті хочуть тільки кому дали землю як посприяли щоб інвестор прийшов невідомо
03 Червня 2018, 17:09
Без ОТГ намагаються роздерибанити землю не вийде.
03 Червня 2018, 19:47
О так, твоя зємлячька Манька &quot;Тараканчиха&quot; - видатна аграрійка! Гроші щитати дуже добре вміє , правда тілько в своєму злодійському кармані!
03 Червня 2018, 20:20
Зараз, коли за межами населених пунктів роздає держава, місцеві князьки намагаються примазатись до хабарів, бо ж гроші пливуть мимо, а не дай біг буде ОПГ, людині отримати 2 га під сг буде коштувати невість скільки, тому Укропи так пруть до влади. Одразу видно, що Камінь не в &quot;тємє&quot;. А тому йому варто прикрити клавіатуру, і послухати старших.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром