Сергій Соболєв виключає можливість в Україні дострокових виборів

12 Червня 2018, 13:51
1370

Заступник керівника фракції «Батьківщина» у ВР Сергій Соболєв вважає за необхідне звільнити низку одіозних міністрів уряду, які співпрацювали з попередньою владою. В інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту він нагадав, що «Батьківщина» не голосувала за призначення уряду, за призначення окремих міністрів.

За його словами, відставка міністра фінансів Олександра Данилюка була лакмусовим папірцем, оскільки цей чиновник свого часу був ключовим радником Віктора Януковича і проводив абсолютно згубний для країни курс в часи попереднього уряду.

«Яким чином і за чиєю квотою він потрапив до нинішнього уряду – це питання», – додав політик.

Сергій Соболєв зазначив, що таких представників Януковича в чинному уряді, на жаль, ще достатньо. Наприклад, міністр транспорту Володимир Омелян свого часу був заступником керівника департаменту в міністерстві Юрія Колобова, якого шукають по всьому світу за оборудки з поверненням ПДВ та з бюджетом.

«Саме тому є ще питання щодо низки міністрів, яких треба зняти з посад», – сказав народний депутат.

Заступник керівника фракції «Батьківщина» також зауважив, що відставка всього уряду в парламентсько-президентській республіці можлива тільки після обрання нового парламенту.

Водночас політик зазначив, що парламентські й президентські вибори відбудуться відповідно до визначених Законами України строків.

«Я не вірю в дострокові вибори, бо у президента був останній привід – неухвалення закону про Антикорупційний суд. І він робив все, щоб перекласти відповідальність на парламент. Але парламент виявився набагато розумнішим, ніж ті, хто прогнозували цю кризу для Верховної Ради», – заявив Сергій Соболєв.

Коментарі
12 Червня 2018, 20:22
На перший погляд наче правильно говорить. Але як тоді з його патронесою Ю.Тимошенко, яка розпочинала свою політичну і не тільки кар’єру з відомим злодієм на високій посаді Павлом Івановичем Лазоренком. А ще варто згадати її змову з Януковичем проти Ющенка. З іншого боку. А чи такими вже небезпечними є колішні? Після Другої світової чимало наближених до Гітлера працювали на США і СРСР. Колишній есесівець створив Штазі – спецслужбу НДР. Можливо до керівних посад їх не всіх можна допускати, але як радників, консультантів можна використовувати. Вони знають стільки службових таємниць, що не варто ними розкидатись. Навіть Соболєва колись можна буде використати на користь України.
12 Червня 2018, 23:49
Юлія Володимирівна високого рівня політик.
13 Червня 2018, 00:21
Так, пройшла високий шлях від дрібної злодюжки, аферистки і торговки порнографією до однієї з найбагатших людей світу і кандитата в Президенти ( яким не стала і більше не стане), а потім скотилася до до смердючої зечки. Ідалі намагається строїти з себе пАлітика...
13 Червня 2018, 14:28
Щодо змови ЮВТ з Януковичем проти Ющенка. Не можна забувати або свідомо перекручувати нову історію України. Хто підписав з Януоквичем так званий Універсал і посадив за один стіл із зеком нардепів "Нашої України"? Ющенко... Хто взяв Януковича на посаду прем'єр-міністра і разом грабував Україну? Ющенко... Хто закрив своєю спиною корупційний скандал, у якому були замішані Третьяков, Мартиненко і Порошенко?.. Ющенко... А Тимошенко тоді і тепер, як ту невістку, звинувачують у всіх гріхах теперішніх і колишніх олігархів-злодіїв.
13 Червня 2018, 16:46
Досить вішати лапшу на вуха. Зі слів тимошенко, вона взагалі ніколи не причому. Всі, хто з нею мав справу, перебували у в’язниці, а ця паскудабіла і пухнаста. Зрештою, кандидат на посаду Президента повинен бути святіше ікони. Чи, можливо, для Вас тимошенко і є іконою?
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024