Камінь-каширців закликають зберегти врожай від вогню

19 Червня 2018, 09:31
Камінь-каширців закликають зберегти врожай від вогню 2024
Камінь-каширців закликають зберегти врожай від вогню

На території Волинської області протягом 2014-2017 років зареєстрували 8 пожеж на хлібних масивах сільськогосподарських підприємств, внаслідок яких знищено понад 90 га зернових культур на корні та завдано прямих матеріальних збитків на суму понад 1 млн. 200 тис. грн.

Разом з цим, майже щорічно виникають пожежі на складах грубих кормів. Так, протягом 2014-2017 років виникло 5 таких пожеж, внаслідок яких вогнем знищено понад 700 тон грубих кормів, завдано прямих матеріальних збитків на суму понад 800 тис. грн. про це повідомляють у Камінь-Каширському РВ У ДСНС  України у Волинській області.

Оскільки на території К-Каширського району для збору зернових та зернобобових культур буде задіяно понад 200 зернозбиральної техніки, К-Каширський районний відділ Управління ДСНС застерігає,  щоб не допустити виникнення лиха на полях та в місцях зберігання зернових культур керівники сільськогосподарських підприємств та приватні особо повинні забезпечувати дотримання працівниками, найманими людьми, основних правил пожежної безпеки, а саме:

- до початку жнив всі працівники, що беруть участь у збиранні врожаю та заготівлі грубих кормів повинні пройти протипожежний інструктаж, під розпис у відповідному журналі;

- збиральна техніка повинна бути налагоджена (системи живлення, змащування, охолодження, запалювання), обладнана справними іскрогасниками, вимикачами «маси», заземлена та оснащена первинними засобами пожежогасіння, а саме:
комбайни і трактори:
- двома справними сертифікованими вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами-хлопушками.
автомобілі:
- справним вуглекислотним або порошковим вогнегасником, однією штиковою лопатою.
 Хлібні поля, які прилягають до залізничних колій, шосейних та ґрунтових доріг, лісосмуг, будівель та споруд необхідно оборати захисними смугами не менше 4 м завширшки та розбити на ділянки не більше 25 Га, зробивши прокоси 8 м завширшки та проорювання 4 м.
Для запобігання підпалів місця зберігання грубих кормів слід забезпечити цілодобовою фізичною охороною.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром