20 червня: події, дати, іменини

20 Червня 2018, 08:00
20 червня: події, дати, іменини 3511
20 червня: події, дати, іменини

Доброго дня, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 20 червня. Всесвітній день біженців.

Іменини відзначають Антон, Валентин, Валерія, Веніамін, Віктор, Володимир, Гнат, Григорій, Зінаїда, Іван, Лев, Марія, Микола, Михайло, Олексій, Олександр, Павло, Петро, Степан, Тарас, Федот.

20 червня відзначають день пам'яті священномученика Феодота (Федота) Анкірського. У народі святого Федота називали Врожайником. «Святий Федот тепло дає – жито в золото веде».

Для наших пращурів погода цього дня мала велике значення: якщо вона тепла, ясна, то врожай буде хороший, зерно велике; якщо буде дощ – зерно буде погане. У минулі часи прислуховувались до лісу: перед грозою він притихає. Стежили і за самим громом: якщо довго гримить – буде град.

Цитата дня: «Під благодатним українським небом усе буйно росте. Особливо бур’ян, коли його не виполювати. І гори сміття, коли не прибирати».

Євген Сверстюк

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром