Дві сільради Камінь-Каширщини «подадуться» до громади Маневицького району

25 Червня 2018, 18:00
ОТГ 4205
ОТГ

Проект рішення Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 червня 2015 року № 35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області» 25 червня розглянула постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

З ініціативи голови комісії Анатолія Вітіва до обговорення долучилися представники різних політичних фракцій в обласній раді. «Аби уникнути зайвих дискусій у сесійному залі», – пояснив мотивацію розгляду питання у розширеному колі пан Вітів.

Депутати ретельно аналізували інформацію по кожному району та ухвалювали відповідні рекомендації, – повідомляють у прес-службі Волиньради.

Суб'єктом подання згаданого проекту рішення є ОДА. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук пояснив, що проект вноситься на підставі кількох звернень громад, а також відповідно до протокольного доручення Уряду ОДА створити Перспективні плани розвитку територій без так  званих «білих плям». Так називають сільські ради, які досі не визначилися з ким їм об'єднуватися. При цьому Сергій Кошарук зауважив, що принцип добровільності об'єднання владою не порушуватиметься, а просто сільським радам, які вагаються, буде рекомендовано долучитися до певних ОТГ з правом на можливі зміни позицій. Для напрацювання таких рекомендацій при ОДА було створено робочу групу, яка долучилася до формування проекту рішення сесії.

Отож, пропонуються ряд змін у кількох районах.

Зі слів заступника голови ОДА Сергія Кошарука, ситуація з адмінреформою в цьому районі найскладніша. «Найбільша проблема в тому, що громади не можуть визначитися остаточно з центрами громад», – зауважив посадовець.

Згідно з проектом змін до Перспективного плану, пропонується вивести зі складу Пнівненської сільської ОТГ  Новочервищанську і Тоболівську  сільські ради. Вони прийняли рішення про об'єднання з Прилісненською ОТГ Маневицького району. Зі слів Сергія Кошарука, таким чином поменшало шансів на спроможність у Пнівненської ОТГ. Зокрема, на утримання її апарату потрібно  буде віддати 60% власних доходів.

Разом з тим, позицію щодо змін у складі Пнівненської ОТГ депутати підтримали.

Питання виникли щодо змін у складі Сошичненської ОТГ, до якої пропонується долучити Тойкутську сільську раду Ковельського району. Профільна комісія утримується підтримувати таку пропозицію робочої групи ОДА, оскільки нема конкретних рішень від громади Тойкута. За інфомацією депутата Костянтина Зінкевича, сільська рада розглядає можливість об'єднання з Сошичненською ОТГ, але за умови, що центр громади буде в Тойкуті. Чи погодяться на таке в Сошичному, наразі невідомо. Тож комісія рекомендувала ОДА доопрацювати це питання, аби уникнути конфліктних ситуацій.

Коментарі
26 Червня 2018, 00:58
Червищани молодці -підтримую цілком ваш Маневицький вибір-- Камінь то болото,-- після Сусів і Пасів вам тут нема що робити
26 Червня 2018, 16:53
Прилісне це рай? 90% населення не з'явилось на збори оскільки в об'яві написали "...... про приєднання до Прилісне......". Без альтернативи.
27 Червня 2018, 00:29
Прилісне і Галузія свого часу мали статус території, віднесеної до 2 категорії внаслідок Чорнобильської катастрофи. А це, окрім нещасних "гробових" поклало тавро на ці землі і сюди найближчі десятиліття не приїде толковий спеціаліст - лікар, медик, вчитель і т.п. ВІдтак, перспективи жодної! Тому заздрити червищанцям можна хіба через те, що ближче їхати за "справкою", все решта - темінь і непонятка, дорогу ж ніхто не пересуне, якби й треба було їхати за чимось до селища Маневичі, а от адміністративні, ділові зв'язки з містом Каменем розірвуться. Вірю, що Камінь відвоює свої позиції, які він мав завжди, адже Віті та Валерії - явище тимчасове, перехідне, яке минає не так швидко як би нам хотілося, однак же ж справа з адмінустроєм не на одне десятиліття...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39