Юлія Тимошенко: Нова Конституція має бути суспільним договором, який зруйнує монополізм олігархів на владу

02 Липня 2018, 09:17
Юлія Тимошенко 3431
Юлія Тимошенко

Новий суспільний договір, тобто нова Конституція – це головна умова для побудови справедливої та сильної України. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на прес-конференції у Києві 28 червня.

За її словами, чинна Конституція 1996 року виконала головне завдання – закріпила державність, але водночас має низку вад.

По-перше, Конституція де-факто «цементувала кланово-олігархічні домовленості»: «Чинна Конституція стала міжолігархічним, а не суспільним договором. Саме тому потрібне ухвалення нового Основного закону, який працюватиме в інтересах народу, а не кланів».

По-друге, саме через олігархічні домовленості український народ був позбавлений головного права – бути єдиним джерелом влади.

Третя вада чинної Конституції, за словами Тимошенко, полягає в тому, що всі гілки влади є безконтрольними, а тому абсолютно безвідповідальними.

«Конституція для правителів та чиновників держави має бути правовою Біблією, але в Україні вона знаходиться в руках махрових «атеїстів», які не просто її не виконують, але інколи навіть і не читали», – зауважила народний депутат.

Фундаментальною вадою чинної Конституції, за словами Тимошенко, є надзвичайно слабке місцеве самоврядування: «Україна має бути унітарною державою, але потребує фундаментального посилення прав місцевого самоврядування».

Ще однією проблемою, яку створює чинна Конституція, є недовіра українців до чинної судової системи, підкреслила лідера «Батьківщини».

«Вони вважають її несправедливою та недоступною для більшості людей», – зазначила вона.

Лідер «Батьківщини» зазначила, що в чинній Конституції  права та свободи людей «ніким і нічим не гарантовані»:  «У Конституції  зазначені глибокі та системні права та свободи людей, які тотально проігноровані всіма гілками влади. У Основному законі унормовані абсолютно безпрецедентні права влади і зафіксовані лише обов’язки людей».

Юлія Тимошенко переконана, що наразі суспільство має створити потужну концепцію нового суспільного договору – проект нової Конституції, який стане чітким ультиматумом для всіх кандидатів у президенти  та який новий президент повинен винести на всенародний референдум.

Політик впевнена, що за 9 місяців внаслідок суспільної дискусії має народитися проект гармонійного суспільного договору, у якому представники влади не можуть змінювати навіть кому.

«Я як кандидат у президенти і команда партії «Батьківщина» – однодумці з українським суспільством щодо «перезаснування держави» на основі нового суспільного договору, який би закріпив права і свободи людей, забезпечив справжні фундаментальні гарантії виконання цих прав і свобод. Ми будемо учасниками і партнерами українського суспільства, щоб у новій Конституції була започаткована сильна система управління державою, якою є парламентська форма правління. Ми маємо забезпечити систему безпеки і оборони, яка не дозволить більше жодному агресору вломитися в нашу країну та вбивати українців», – наголосила вона.

Як підсумувала Юлія Тимошенко, саме новий суспільний договір стане основою сильної держави і сильної України.

Коментарі
02 Липня 2018, 15:50
Ти диви, вже й тут рекламу гонить.<br/>Це скільки грошей в баби, що засмічує рекламою все - від районних сайтів і бігбордів до центральних каналів.
02 Липня 2018, 19:04
Лише разом, зі справжнім лідером нації Юлією Тимошенко, ми взмозі змінити все!
02 Липня 2018, 19:34
Вже одного справжнього лідера нації привели до влади ...
02 Липня 2018, 22:49
На сайті продовжується гібридне коментування під чужими розкрученими ніками та видалення коментарів на користь Юлі - рятувальниці. Перед обідом я тут бачив класний коментар Шляхти, котрий &quot;любить&quot; Юлю з Ляшком і Рабиновичем вкупі, але чомусь тепер цей комент щез. До слова нік Шляхти також використовують юлькіні пройдисвіти, оскільки отримали політтехнологічні поради щодо використання таких підленьких методів. Прикро за заангажованість сайту, що видаляє коментарі, оскільки нема гірше, як ЗМІ політично заангажоване! Підтримати Юлю можуть тільки сердобольні та малоосвічені бабці з сіл, бо надіються, що вона поверне їм молодість та знову видасть по &quot;юлиній тисячі&quot;. Після колаборації Юлі з Саакашвілі для штурму польського кордону, для Хріна вона щезла з політичної рахівниці остаточно і безповоротно, оскільки рівень її провокаційності та маніпулювання перейшов будь-які меж глуздуі! <br/>Юля має бавити онуків, а не дурити людей щоденною рекламою...
03 Липня 2018, 00:20
Підтримати тимошенко можуть тільки люди, яких перед тим викрадуть інопланетяни і перешиють їхм мозок
03 Липня 2018, 18:10
А поєт красіво
04 Липня 2018, 16:25
Юля має злигатися з Колею Рудьковським в рекламі візків, можна й Ірпінського ректора Мельника до реклами долучити.
04 Липня 2018, 20:40
До візочка Колі Рудковського слід добавии коцик Роми Насірова...
05 Липня 2018, 00:16
Ромцьо, чи не перший коциком закутувався. А Колян, після марцювання в Парижі на візок пересів.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024