Заборона поєднувати державну службу і представницький мандат на Володимира Гунчика не поширюється

28 Квітня 2016, 17:30
2393 Джерело: kamadm.gov.ua

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, котрий також є депутатом обласної ради, не складатиме повноважень ні керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, ні депутата, – повідомляє kamadm.gov.ua

Варто нагадати, що з 1 травня 2016 року набуває чинності Закон України «Про державну службу», статтею 10 якого передбачена заборона поєднувати державну службу і представницький мандат.

Володимир Гунчик продовжуватиме працювати на посаді голови облдержадміністрації та відстоюватиме інтереси громади у складі головного представницького органу краю, позаяк, враховуючи загальний принцип незворотності дії будь-якого закону, ця норма не може поширюватися на осіб, які були прийняті на посади, коли діяло попереднє законодавство про державну службу. Такі особи можуть поєднувати державну службу і представницький мандат – офіційна позиція Національного агентства України з питань державної служби, Міністерства юстиції України та експертів.

Відповідні роз’яснення учора, 27 квітня 2016 року, о 15:30 під час брифінгу «Впровадження закону про державну службу: що це означає» публічно надав голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024