Камінь-Каширський: народна майстриня вчила заробляти на ляльках-мотанках і вишиванках

03 Липня 2018, 09:35
Народні ремесла 3854
Народні ремесла

У рамках освітнього проекту «Школа підтримки культури та туризму» в Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся захід за участю народної майстрині Наталії Лабнюк.

Цікавою та пізнавальною була розповідь пані Наталії про історію ляльки-мотанки як символу добра й благополуччя, достатку та надії на краще. За словами майстрині, лялька-мотанка – це не просто данина традиціям, а ще й надзвичайно потужний оберіг. Її потрібно робити лише з позитивними думками та побажаннями. Крім того, Наталія Лабнюк презентувала вироби з бісеру, вишиванки, писанки, які вражають витонченістю та унікальністю. Про це повідомляють у Камінь-Каширській районній філії Волинського ОЦЗ.

Вироби майстрині користуються чималим інтересом. Для багатьох шукачів роботи – це приклад того, як можна реалізувати свої вміння у цікаву та перспективну зайнятість. Організація сільського зеленого туризму передбачає повноцінне використання етнографічного, природного та історико-культурного потенціалу сільської місцевості, знайомство зі старовинними ремеслами.

Після завершення пані Наталія презентувала збірки, в яких публікували її вірші «На берегах Вижівки», «Коли душі торкнеться слово» та власну – «Одинока незабудка».

Коментарі
03 Липня 2018, 18:54
це ви шо, серйозно? чи щоб полоскотати нерви цим чоловікам 50-літнім? вони будуть мотати ляльки, щоб прокормити сімю??? !!! не можна так людей під ноги брати.
04 Липня 2018, 04:51
Це той, що в камуфляжі?
04 Липня 2018, 12:00
ось така в нас влада : не з усіх бере податки і роздає у вигляді допомог на безробіття та інших соцпільг подібним дядечкам , у яких і трактор є, і авто (хай на євробляхах) ,і комбайн ... то чого дивуватись , що подібні "безробітні" чи "МАЛОзабезпечені" НІКОЛИ не підуть офіційно працювати за мінімалку!
04 Липня 2018, 14:39
Так де ж той ґазда на світлині? Невже такий хазяйновитий хлоп буде дурню з ляльками-мотанками розглядати?
04 Липня 2018, 15:28
Це той,що в галубой рубашке!!!!!Ніколи не пропускає заробити бабасікі на виборах!!!!!
04 Липня 2018, 15:28
В галубой рубашке зправа.
04 Липня 2018, 16:04
Дякую. Думав на хлопа в камуфляжній жилетці. Лялька-мотанка вийшла на світ зі школи, коли трудове навчання було модернізоване так званими технологіями. От проекти з ляльками спершу були об'єктами проектування в шкільних проектах, а нині вийшли за межі школи. Єдине місце, де, на мій погляд, можна якось раціонально пояснити наявність ляльки-мотанки-це майстер-класи на різних масових заходах, але доходу з ляльок ніякого не буде.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром