Влада готується до фальсифікацій на президентських виборах

05 Липня 2018, 09:56
Юлія Тимошенко 1677
Юлія Тимошенко

Новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде так само підконтрольним президенту Порошенку, як і нинішній. Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи питання щодо формування нового складу Центрвиборчкому.

Проте фракція партії «Батьківщина» у парламенті буде вимушена голосувати за новий склад ЦВК через те, що не голосувати – це, по суті, залишити країну взагалі без Центральної виборчої комісії. Водночас «Батьківщина» не розраховує на чесність підрахунку результатів виборів, а тому партія має намір захищати вибори на місцях.

«Ця влада дискредитована та корумпована. Вона принизила народ та країну, вона тримає війну як бізнес, і в неї не вийде сфальшувати вибори. Якщо така команда, як наша, захищатиме вибори на місцях, тоді щоб не робила ЦВК нагорі – не має значення. Результати виборів ми захистимо, влада буде змінена, а це означає, що в країні буде новий курс, на який чекають люди», – сказала Юлія Тимошенко.

Своєю чергою, заступник керівника фракції, Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив, що «Батьківщина» закликає парламент активізувати роботу над Виборчим кодексом, щоб внести зміни до закону про вибори президента ще до початку виборчої кампанії.

Парламентар обурений тим, як влада готується до фальсифікації президентських виборів, зокрема тим, що Виборчий кодекс не вноситься на голосування в сесійну залу, хоча документ готовий до розгляду. Якщо відповідні зміни до закону про вибори президента проголосують вже після офіційного старту виборчої кампанії, вона відбуватиметься за старим, адже закон зворотної сили не має.

До слова, Виборчий кодекс України передбачає внесення змін не тільки до закону про парламентські вибори, а й до закону про вибори президента та закону про місцеві вибори. І, оскільки парламентські вибори відбудуться через півтора року, часу на внесення змін щодо них достатньо, а ось на зміни до закону про президентські вибори, які відбудуться вже через вісім місяців, його майже не залишилось.

Коментарі
05 Липня 2018, 13:56
тимошенко в будь-якому випадку ніц не світить
05 Липня 2018, 15:02
Юля завчасно «обрунтовує» свій програш на нинішніх виборах для подальшої опозиційної боротьби за права простого народу в рамках виборчої кампанії вже 2024 року, далекоглядна пані як не крути...))
05 Липня 2018, 15:32
Це Шляхта в небі літає, але якщо спуститися на грішну землю та подивитись на Юлю, як на кобіту, то, чи зміг Шляхта, хоч 10 хвилин біля такої хитрої кобіти побути?
05 Липня 2018, 16:40
Я про індики, а Ви про &quot;кури дикі&quot;! ))<br/>Я по житті не кручуся в питаннях, на які Ви, можливо, натякаєте, біля &quot;кобіт не для мене&quot;! Така тактика з різних причин та міркувань дешевша у широкому розумінні цього слова, безпечніша та результативніша!
05 Липня 2018, 16:47
Коментую, доки &quot;хроники&quot; не проснулись! ))<br/><br/>Анатолій Гриценко на своїй стрічці ФБ:<br/>&quot;Запрошую Тимошенко Юлію Володимирівну на відкриті дебати в прямому ефірі на тему нової Конституції України. Замість монологів чи закулісних домовленостей щодо змісту Основного закону. Тимошенко виступає за обмеження повноважень Президента і за Канцлера як ключову фігуру в системі виконавчої влади. Не вперше, минула її спроба змінити Конституцію таким чином була дев’ять років тому, тоді разом з Януковичем і Медведчуком (за кадром). Зараз цю ідею Тимошенко підтримує команда Яценюка, напевно з радістю підтримає і олігархат, потужно представлений у парламенті. Моя позиція з цього питання - абсолютно протилежна: протистояння двох центрів виконавчої влади має бути скасоване, але іншим шляхом, і ключовою фігурою має бути Президент, всенародно обраний. Я переконаний, претенденти на президентський пост, які, станом на сьогодні, мають найбільші шанси на перемогу, повинні вийти до людей відкрито і представити свої аргументи у прямому ефірі - щоб люди могли визначитися і зробити свідомий вибір. Сподіваюся, попри тиск з боку влади, в Україні залишилися телеканали, які нададуть нам з пані Тимошенко таку можливість. Зі свого боку, гарантую повагу і толерантність до іншої думки, головне для нас усіх - це справа і результат, щоб було прийняте і реалізоване не хибне, а вірне рішення. Вірне для країни і держави.&quot;
05 Липня 2018, 18:04
Як тільки нові вибори - так і юля починає триндіти про зміни до Конституції , які будуть вигідні в першу чергу їй та її оточенню . Яка нафіг парламентська республіка?? Це буде ще гірше , бо ізза кількох мудаків в парламенті важливі для України рішення будуть гальмуватись
05 Липня 2018, 22:03
Порошенко готує для Тимошенко підставу.
06 Липня 2018, 01:17
Ти, мабуть у дитинстві писав своє ім'я з трьох букв на заборах? А нині те ж саме мараєш вже на сайтах?
06 Липня 2018, 11:54
По закінченні Другої світової війни, Франція, яку майже не бомбили, виробництво якої не руйнували, сільське господарство якої лишилось абсолютно неушкодженим, на переможних радостях встановила парламентську республіку і за пару років ввалилась у глибоку політичну і як наслідок – економічну кризу. Зруйнована Німеччина легко обійшла її за темпами економічного розвитку. Французи це якось зрозуміли і обрали на Президента генерала Де-Голля. Де-Голль з популістами-соціалістами-комуністами-ляшкістами-юлістами-укропівцями-аваківцями довго не панькався, спромігся внести зміни до Конституції і встановити президентську республіку. З цього моменту у Франції припинились політичні оргії і чвари, і вона почала стрімко розвиватись. Завдяки економічному становищу Франція стала провідною державою Європи, диктувала свої умови НАТО і США, стала головним гравцем в утворенні ЄС, як альтернативи США. В Україні, з огляду на всі її особливості, має бути президентсько-парламентська республіка, без прем’єр-міністра, з президентом, який є главою виконавчої влади, тобто керує урядом, який в кожній області має моїх префектів, який призначає і звільняє міністрів, якого парламент може легко відправити у відставку, якщо за його поданням - Верховний Суд встановив, що Президент вчинив кримінальне правопорушення – від дій корупційного характеру до державної зради. Парламент приймає чіткий план економічного, політичного, військового, соціального, зовнішньополітичного розвитку, а Президент його чітко виконує.
06 Липня 2018, 13:13
Повторимо франзузький, американський навіть німецький спосіб виживання нації, оскільки як не крути ніхто не говорить про відповідальність Гройсмана усі говорять про відповідальність Порошенка який навіть ніц нічого не знає про економічне життя в країні. ніхто не читає так звану конституцію і ніхто не говорить про те що парламент узяв на себе повноту відповідальності за розвиток держави але говорять про те що Порошенко винуватий. Може нарешті треба дати прапор у руки всенароднообраному президенту та нехай керує й відповідає. Чом не відповідальність Януковича який пішов проти волі народу тому дійсно слід дати усю повноту відповідальності президента та тати керувати йому урядом.
06 Липня 2018, 15:21
Погоджуюсь з Вами, що в умовах української безмежної &quot;демократії&quot;, фактично відсутньої судової гілки влади, кризи парламентаризму, наш, у великій мірі інфантильний та соціалізований (хтось має мені зробити і забезпечити) народ, потребує аналізу світової практики державного будівництва і, вочевидь, підтримає коронацію якогось свого &quot;царя&quot;. Та й історія знає ж не тільки генерала Де-Голя, ще Тарас Шевченко мріяв про свого українського Вашингтона з &quot;новим і праведним законом&quot;, саме тому Гриценко стрімко набирає популярність у виборців, він останнім часом частіше відвідує заокеанські Центри прийняття геополітичних рішень і, судячи з пропозиції Юлі публічно подебатувати про Конституцію, робить правильні політтехнологічні та й просто розумні передвиборні кроки. Мало того, Гриценко пропонував Юлі об'єднатися перед виборами, однак не отримав згоди. Ситуація така, що Юля &quot;контролює&quot; відчутний відсоток виборців з числа пенсіонерів, простих малоосвічених людей, але її абсолютно не підтримують інтелектуали та молоді пасіонарії, оскільки помічають її шарахання у різні боки та неконтрольовану брехню &quot;во благо&quot;. Тому, якщо дивитися згрубше, на старт виходять Петро, Анатолій та Юля! На бек - вокалі та підтанцьовці у них будуть два Арсенія, котрі будуть чекати до кого переметнутися і чия буде брати верх. Ця боротьба, за великим рахунком, поміж названими &quot;синагогами&quot; мусить враховувати фактор Бойка та Медведчука (за кадром), яку важливо не недооцінювати, східняки давно люблять &quot;сильну східну руку та господарників&quot;. Враховуючи ці розклади та настрої людей, вангую, що Гриценко, скоріше за все, вийде у другий тур. А от хто у нього буде головним конкурентом - покаже час та рішення з прийняття Томосу. <br/>П.С. Без зайвої скромності скажу, Порошенка на посту Президента я вирахував ще за 1,5 року до виборів!
06 Липня 2018, 16:59
Так там, -у Вашому тексті, не дві, а цілих чотири синагоги.
06 Липня 2018, 17:22
А де Ви дві нарахували? Там же чітко сказано - &quot;поміж названими&quot;!
06 Липня 2018, 20:18
Бойкінд та Мертвечук
07 Липня 2018, 01:36
Юля &quot; кто отвєтіт за базар&quot; за твій .з таким же успіхом я можу заявити що ти готуєш теракти
07 Липня 2018, 01:42
Хтозна світить чи несвітить прголосували ж за прохвесора слабоумних з того часу не набагато зменшилось
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром