Осівці: Місцеві жителі попереджають, що 1 Вересня можуть не пустити дітей до школи

04 Травня 2016, 12:41
2336 Джерело: 4vlada.com

Це може трапитися, якщо не почнуть фінансувати будівництво нової школи.

Зокрема так заявили жителі села Осівці у своєму зверненні до Кабінету Міністрів України, Волинської обласної ради та Волинської облдержадміністрації. Депутати районної ради підтримали це звернення та доручили виконавчому апарату районної ради направити відповідне рішення у вищезазначені органи влади.

Однак чи зрушиться після цього справа з місця? Бо ж як відомо будівництво Осівцівської ЗОШ завмерло у ще 1991 році з моменту виготовлення першої проектно-кошторисної документації. 

Діти десятиліттями навчаються у дідівських клунях, але чомусь попри намагання місцевих жителів та районної влади "вибити" фінасування будівництва нового приміщення школи з усіма зручностями залишаються лише намаганнями. 

Ось про що пишуть жителі села Осівці:

«Ми, жителі села Осівці та батьки учнів загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів просимо Вас посприяти у вирішенні питання фінансування будівництва нової школи в с.Осівці через прийняття відповідних рішень районної та обласної державних адміністрацій.

Наша 83-річна школа складалася з 7-и корпусів. Два корпуси знесені через аварійність, а на черзі третій.

У 1948 році під навчальні приміщення було передано три дядьківські клуні.

У 1960 році збудували господарським методом новий корпус школи.

У 1968 році збудовано корпус №4.

У 1978 році збудовано корпус №5.

У 1985 році добудований 6 – й навчальний корпус, віддалений від основної садиби на 400 метрів. На сьогоднішній день діти навчаються в 5–и корпусах. Наша школа (стара) знаходиться в аварійному стані, відсутній спортзал, їдальня, бібліотека. Невідповідні санітарно-гігієнічні умови навчання впливають на здоров’я дітей. Значна частина учнів хворіє на міопію і астигматизм, викривлення хребта. Адже ми знаємо, що діти  - це майбутнє України. Що чекає наших дітей у майбутньому !?.

Перша проектно-кошторисна документація була виготовлена у 1991 році. За чорнобильські кошти було збудовано нульовий цикл школи. На даний час визнано непридатним для будівництва.

У 2009 році виготовлено нову проектно-кошторисну документацію.

У 2014 році знову виготовлена проектно-кошторисна документація з сучасними вимогами.

Понад 200 дітей чекають омріяної школи з сучасними умовами…

Будівництво школи в селі Осівці – проблема не вчорашня і не річної давності, а двадцятирічної. Ми, аби привернути увагу влади, держави до того, що давно хвилю, змушені були не пустити школярів 1–го вересня 2013 року у школу на свято Першого дзвоника. Уявіть яка була радість учнів та їх батьків, педагогічного колективу, коли у вересні 2013 року на своє звернення утримали відповідь від тодішнього (сьогодні, на жаль покійного)  голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. Але ця радість так і лишилася лише радістю.

І на сьогодні Осівці гостро потребують повноцінного загальноосвітнього закладу І-ІІІ ст. Осівці – одне з найбільших сіл району, де сьогодні мешкає 1564 жителів, 266 із них – це діти шкільного віку. Із цієї кількості навчанням у місцевій школі охоплено понад 200 дітей, а решта дітей через те, що в школі відсутні 10, 11 класи, змушені продовжувати навчання в інших школах, закладах профтехосвіти  району і області. Народжуваність у селі з року в рік зростає. Молоді люді створюють сім’ї, осідають в селі, зводять житло. Село має гарне майбутнє…

Тому ми, благаємо Вас,  спрямувати відповідні звернення до  обласної ради,  Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів безпосередньо на будівництво нової школи в селі Осівці. І в разі вирішення фінансування просимо надати нам інформацію. Але, якщо будуть проігноровані наші звернення, ми змушені знову лишити першокласників, школярів без свята Першого дзвоника.

Не будьте байдужими до нашої болючої проблеми !»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром