Делегація з Камінь-Каширщини побувала у Сагрині на вшануванні жертв Волинської трагедії

09 Липня 2018, 10:47
У Сагрині 2048 Джерело: Інтернет-представництво Президента України
У Сагрині

Трагічні сторінки історії, зокрема кривавий конфлікт 1943-1944 років, є пересторогою для українців та поляків. Позаяк, ці два народи об’єднані спільним минулим.

Так, 8 липня 2018 року на Волині тривають заходи із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту, ‒ повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На церемонію вшанування пам’яті загиблих українців, котра проходить у Гончому Броді Ковельського району, прибув Президент України Петро Порошенко.

Окрім того, ще в дообідню пору Глава держави під час робочого візиту до Польщі взяв участь у  відкритті у селі Сагринь Меморіалу пам'яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

«Понад сім десятків років тому українці Сагрині і навколишніх сіл стали жертвою брутальної збройної акції, яку вчинили проти мирних мешканців окремі підрозділи польського підпілля. Сьогодні ми тут, щоб нашою спільною молитвою вшанувати пам’ять сотень дітей, жінок, чоловіків, людей старшого віку, які загинули тільки за те, що вони називали себе українцями, за те, що вони ходили до іншої церкви. Разом з ними ми пам’ятаємо всіх, хто був невинно вбитий», – наголосив Петро Порошенко.

Варто зауважити, що представники з Камінь-Каширського району увійшли до складу волинської делегації, яка відбула до Польщі, щоб також взяти участь у тематичних заходах у Сагрині.

Коментарі
15 Липня 2018, 04:17
Що прапороносців відправили для Пороха? Колись дітей літом на курорти відправляли, а тепер...?!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром