Підцир’я: відзначили храмовий празник

13 Липня 2018, 17:30
4539

У день вшанування пам’яті святих Первоверховних апостолів Петра і Павла 12 липня престольне свято відзначала громада православного храму села Підцир’я.

Богослужіння очолив місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили настоятель парафії протоієрей Сергій Михалюк та запрошені на свято священики, – повідомляють у Камінь-Каширському благочинні Волинської єпархії УПЦ.

Храм не зміг вмістити присутніх на молитві вірян, значна кількість котрих молилися на церковному подвір’ї. Духовенство, парафіяни і гості свята єдиними устами і серцем просили молитовного заступництва покровителів храму, благаючи у Милосердного Господа миру Україні.












 

Коментарі
14 Липня 2018, 01:32
Відкрився сезон храмових празників.
14 Липня 2018, 01:49
А ви, пане, прихильник яких сезонів?
14 Липня 2018, 02:40
Та то всі і так знають - переважно воронежзьких!
14 Липня 2018, 02:49
З іншого боку діяльність цих чоловіків строго технологічна. Тому лише за це їм варто віддати належне. Іншими словами-знають що і вміють як.
14 Липня 2018, 13:52
Якщо кому цікаво прихильник яких Я сезонів то однозначно яких - найприбутковіших. Якщо в кого запитати іншого який "сезон" йому до вподоби всякий скаже - вдалих. Оскільки який не візьмеш та за який не заплатять то немає значення хто господар цих грошей чи руський, поляк чи венгр, чи чех, німець однаково позбиткувалися. Тому немає значення для простої людини який кому до вподоби сезон - усі в однакових умовах оскільки якщо Ми тут з українським паспортом то усі в однакових умовах. Але якщо стосується мене особисто то останній раз був у поляка який виявився набагато людянішим ніж скажімо українець поруч через те що справедливий хоч можливо навіть й бідніший від середньостатичного українця оскільки про себе говорить що він людина бідна але про те за роботу заплатив не зважаючи на те що наприклад немає навіть інтернету. Але я говорю про ці "сезони" про які вище названі то найкращою відповіддю дав цей пан як про "статисику" то це вірно. Коли перечитуєш раз у раз про ці "акції" то вже дійсно думаєш як про "статистику" або кожного разу мусиш вишукувати почерк того чи іншого дійства щоб зацікавити читача.
14 Липня 2018, 16:09
Якщо вести мову про Підцир'ївську церкву Петра і Павла у широкому розумінні цього слова, себто громаду парафії, настоятеля цього храму, то не дивлячись на певні труднощі становлення молодого батюшки, на яке мали вплив відомі "об'єктивні" причини, - прихід у цілому справляє позитивне враження. Думаю, що своєчасне і конструктивне зауваження прихожан церкви у публічній площині надто ретивому прихильнику "монопольності" певної конфесії на святість, відіграло свою цілющу властивість. Нинішні проповіді, манера спілкування з прихожанами вже не носить колишнього відтінку повчальності, а хилиться до методів тлумачення святого письма та причинно-наслідкових переконань слухачів. Це молода, але вже зріла та фахова у своїй царині людина, котра спільно з громадою може виконувати християнську місію-вести людину до Бога. Скажу більше, у випадку надання автокефалії УПЦ Вселенським Патріархом, під омофором якого перебуває і православна Церква РПЦ, ця парафія з її батюшкою о. Сергієм не потребувала б якихось суттєвих реформувань. Звісно, якщо на це буде добра воля громади та не буде суттєвого спротиву "внутрі" двадцятки, особливо активних та ретивих бабусь - колишніх невісток з Росії, що привезли до Каменя наші місцеві парубки перебуваючи у різних справах великого і могутнього Союзу. Можливо, такі думки мене навідали через те, що свого часу земля під церкву біля Підцир'ївських могилок виділялася під українську церкву, та й пректував її, якщо я не помиляюся, щирий українець, колишні
14 Липня 2018, 16:13
(продовження з технічних причин) ...й головний архітектор району Святослав Гайдук - родом з Галичини. Не думаю, що просто співпадіння! Це був знак провидіння...
14 Липня 2018, 22:06
"прихід у цілому справляє позитивне враження.": троха таки так, справляє але не забудемо їхні слова про те, що вони свого часу казали, а саме про те що від "батька" вони не відступляться. Тому ще говорити передчасно куди вони підуть і з ким. Потім про архітектора якого тут згадали то маємо вс-таки претензії оскільки все-таки фундаменти проектувати слід було як слід.
14 Липня 2018, 22:38
"активних та ретивих бабусь - колишніх невісток з Росії": випадково не збіг подій коли свого часу заступник, заступника міської ради Луцька їздив до Росії на "побачення" зі своїм минулим.
14 Липня 2018, 23:26
Звісно, що "Не будемо спішити поперед батька..."- казали здавна мудрі люди на Волині, відтак і ми не будемо штурхати у спину чи тягнути на налигачі когось, тим паче в умовах свободи совісті та віросповідань. Інша справа, що можна так "не відступитися від "батька", що залишитися з ним на задвірках суспільного прогресу та реалій часу, дивись і без парафії. Залишитися у "дівках" у Камені вміють. Скажімо, наші райці (депутати районного рівня) не спромоглися через надто грубу шкарлупу "вилупитися із яйця" Революції гідності і проголосувати проти ганьби, яку творив Віктор Легітимний напередодні анексії Криму та творення Лугандонії, бо кишка райців була тонка. Насамперед це стосується сліпих поводирів- очільників районної представницької та виконавчої влад. Вони самі особисто не показали своєї далекоглядності, не розтлумачили це людям та депутатам, бо тепле чиновницьке крісло було їм дорожчим від держави. Боюсь, що така ж тактика вичікування може бути використана і місцевими священниками, особливо "батьками", коли "синиця"(кадило, прихід/дохід, ієрархічний вплив та церковний непотизм) може бути дорожчою від державного "журавля"(самостіне церковне управління) в українському небі... А дуже б не хотілося, аби церковна влада повторила помилку світської, що у результаті своєї "стійкості" залишила людей району без госпітального округу, без надії на повіт, без будь-яких сподівань на хоча б якогось успіху на фоні області. Хіба чиновницькі крісла зберегли для себе, котрі нині скриплять-риплять, хитаються та тхнуть "цвіллю і болотом", що відштовхують від себе інвесторів та будь-який прогрес у житті району...
15 Липня 2018, 00:47
Я попереджав. Ще багато можемо сказати але мало отримаємо. Ось що шановний "Хрін" Ви обіцяли в Києві створити подібне до К-Каширського земляцтва оскільки Нам говорять що без впливу у Києві Нам Повіту точно не бачити.
15 Липня 2018, 01:57
Пане Хрін, чи не могли б Ви прорецензувати навчально-методичну літературу? Рибу я роблю, а Ви підпишете?
16 Липня 2018, 17:01
А не могли б, шановний пане "Камінь" мені нагадати: коли, де і у який спосіб я "обіцяв в Києві створити подібне до К-Каширського земляцтва ..."??? Бо ще до цих пір, нівроку, я пам'ятав свої обіцянки та здебільшого інші цяцянки. Бо, для прикладу, я чітко пам'ятаю Ваші бажання та "пропозиції" мені з цього питання, які зводяться приблизно до наступного: ми живемо собі як знаємо, а от у Києві мають "порішати" для нас все, про що ми мріємо! А якщо вести мову про повіт, то я мав особисту розмову з одним з чільних авторів концепції адмінреформи не так давно. Він не зміг мені дати відповіді на "мотиви" розгляду Маневич у якості "центру" північного Полісся Волині, відкинувши при цьому історичні, географічні та інфраструктурні особливості Каменя-Каширського. Так виглядало, що він погодився з моїми аргументами, бо "повіт" у Маневичах у його виконанні стане яскравим прикладом політичної корупції на догоду одній політичній силі та його особистого невігластва у галузі державного будівництва. Розмова велась м'яко, інтелігентно та, як на мене, переконливо! )) То ж поживемо-побачимо, надто багато факторів впливає на наше з вами життя, але під лежачий Камінь, у прямому і переносному сенсі цих обох слів, вода як відомо не тече! Цир і той міліє разом з громадянською активністю його мешканців, навіть фекалії у його русло з подвір'їв прибережних будинків не рятують ситуації! Ось такою метафорою у кінці своєї відповіді я хочу відповісти не тільки Вам особисто на дорікання мені у бездіяльності на користь повітового центру у рідній мені стороні!
17 Липня 2018, 03:01
Ех, не з моїм щастям. Як завжди надія тільки на самого себе.
17 Липня 2018, 15:15
Щастя - це коли тебе розуміють! Друкуйте на сайті і я "підпишу"! Можливо, й коментатор Камінь щось путнє підкаже... ))
17 Липня 2018, 21:05
Я дві не прошу.
17 Липня 2018, 22:05
Дякую за відповідь. Щастя-це, коли є гармонія фізична і духовна та трохи є можливість втікати від світу як Сковорода. Розуміння-нерозуміння-це справа технології спілкування, якщо спілкування нетехнологічне, той і не розуміють.
17 Липня 2018, 22:44
"Какой привет, такой ответ!" - казали москалики у незапам'ятні часи...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024