Камінь-каширців застерігають: активізувалися шахраї, які діють за схемою "ваш родич у поліції"

25 Липня 2018, 20:08
1500

На Волині активізувалися телефонні шахраї, які виманюють в людей гроші.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Прокуратура Волинської області звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків нібито від працівників поліції чи прокуратури. Зокрема про ті, в яких повідомляють, що близький родич абонента вчинив ДТП чи інше кримінальне правопорушення й, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі, яка під'їде у конкретне місце.

Схема шахрайства не нова, проте лише упродовж останньої доби троє волинян, мешканці Луцька та Луцького району,потерпіли від таких дій зловмисників, заплативши їм за  "послуги" 175 тис. грн.

Прокурори звертаються до краян із проханням у випадку отримання таких телефонних дзвінків в жодному разі не надсилати і не передавати коштів шахраям та обов’язково звертатися із заявами про відомі їм факти таких дій у правоохоронні органи.

І ще варто пам’ятати, що погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

 

 

 

Коментарі
26 Липня 2018, 03:39
все-рівно чих та компанія хрін розслідуватимуть.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024